Duivelsbarometer (1/2): Hoe vergaat het onze middenvelders bij hun club?

Sam Suttels
Sam Suttels
| 1 reacties
Duivelsbarometer (1/2): Hoe vergaat het onze middenvelders bij hun club?

Morgen maakt bondscoach Roberto Martinez zijn selectie bekend voor de EK-kwalificatiematchen tegen Rusland (21 maart) en Cyprus (24 maart). Naar aanleiding daarvan nemen wij van maandag tot donderdag elke linie van de (kandidaat-)Rode Duivels onder de loep. Vandaag: de middenvelders en aanvallers.

Axel Witsel

Witsel maakte afgelopen zomer de overstap van China naar Borussia Dortmund. Hoewel hij enkele jaren in China vertoefde, bleef hij wel een vaste waarde op het middenveld van onze nationale ploeg. Bij Dortmund loopt het de laatste tijd sportief allemaal wat minder: Tottenham Hotspur won zowel thuis als uit in de achtste finales van de Champions League en Bayern München snoepte in eigen land de koppositie alweer af van Die Borussen.

Moussa Dembélé

Normaal zouden Witsel en Dembélé elkaar tegen het lijf gelopen zijn in die achtste finales van de Champions League, moest laatstgenoemde geen transfer gemaakt hebben naar China. In Londen was zijn rol een beetje uitgespeeld, waardoor hij nu recent zijn geluk ging beproeven bij Guangzhou R&F. De Chinese competitie hervatte twee weken geleden. Na twee wedstrijden tellen Dembélé en zijn ploegmaats 2/6 na gelijke spelen tegen Chongqing Lifan (2-2) en het Dalian Yifang van Yannick Carrasco, die zijn doelpuntje meepikte in een spektakelrijke 3-3 draw.

Youri Tielemans

Tielemans kwam tot januari nog uit voor een krasselend Monaco, maar mocht daar weg op huurbasis tijdens de afgelopen wintermercato. Hij trok naar Leicester City en daar heeft hij opnieuw het voetbalgeluk gevonden. Sinds zijn overstap speelden The Foxes vijf competitiematchen en in alle vijf verscheen Tielemans aan de aftrap. In de laatste drie wedstrijden was de beloftevolle Rode Duivel zelfs goed voor twee assists en een doelpunt.

Adnan Januzaj

De ex-speler van Manchester United verkaste vorig seizoen definitief naar het Baskische Real Sociedad. Dit jaar wist Januzaj nog niet te scoren. Hij kwam wel al zestien keer in actie in La Liga, het merendeel als basisspeler. Sociedad kampeert momenteel op een niet onaardige negende plaats in het klassement.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties