"Guardiola maakte van mij de beste transfer uit de geschiedenis van Inter"

"Guardiola maakte van mij de beste transfer uit de geschiedenis van Inter"

Samuel Eto'o is intussen al bijna tien jaar weg bij Barcelona. Hij speelt tegenwoordig voor Qatar SC, maar blikt nu in een merkwaardig interview terug op zijn tijd in Catalonië.

Eto’o trok in de zomer van 2004 van Mallorco naar Barcelona. Bij de Blaugrana won hij heel wat prijzen en dat heeft zijn zelfvertrouwen duidelijk een boost gegeven.

In 2008 kreeg de Kameroener Pep Guardiola als coach bij Barcelona. In het eerste seizoen onder de Spanjaard won Barcelona meteen de treble. Lionel Messi was dat jaar goed voor 38 doelpunten en achttien assists. Toch zag Eto’o dat seizoen dat seizoen minstens één speler die belangrijker was dan de Argentijn… zichzelf.

“Ik zei tegen Guardiola dat ik het was die Barcelona deed winnen. Niet Messi”, noteerde Het Nieuwsblad uit zijn mond. “Zo was het op dat moment. Messi zijn beste periode kwam pas later. Vraag het maar aan Xavi of Andres Iniesta. Dat was mijn periode.”

In de zomer van 2009 werd Eto’o verkocht aan Inter voor twintig miljoen euro. “Guardiola had zelf gevraagd om mij te verkopen. Hij zorgde er op die manier voor dat Inter de beste transfer uit zijn geschiedenis realiseerde.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties