Rennes verschalkt topfavoriet PSG in zenuwslopende finale Coupe de France

Simon Wauters
| 3 reacties

Rennes heeft zaterdagnacht verrassend de finale van de Coupe de France gewonnen. Rennes haalde het na strafschoppen van PSG.

Bij PSG ontbrak de geblesseerde Thomas Meunier. Neymar en Angel Di Maria speelden in steun van Kylian Mbappe, waardoor Edinson Cavani op de bank begon.

Na twintig minuten leek PSG de beker al op zak te hebben. Dani Alves en Neymar  brachten de club uit de hoofdstad op een 0-2 voorsprong. Een owngoal van Presnel Kipembe kort voor de rust, bracht Rennes echter terug in de wedstrijd.

PSG had veel meer balbezit én kansen, maar het was Rennes dat nog een tweede keer scoorde. Mexer maakte er na 66 minuten 2-2 van. Een score die ook na negentig minuten nog op het bord stond.

In de verlengingen werd niet meer gescoord. Kort voor het einde van de tweede verlenging werd Mbappe wel van het veld gestuurd met een rode kaart.

Ook in de strafschoppen waren beide teams aan elkaar gewaagd. Uiteindelijk haalde de underdog het met 6-5. Voor Rennes is het de derde beker uit de geschiedenis. De vorige dateert wel al van 1971.