Afrika Cup: Penaltymisser Ziyech breekt Boussoufa en Dirar zuur op tegen Benin

Simon Wauters
| 3 reacties

Benin heeft zaterdagavond Marokko uitgeschakeld in de 1/8e finale van de Afrika Cup. Het verrassende Benin won na strafschoppen.

Marokko was torenhoog favoriet. Bij de Leeuwen van de Atlas stonden naast Achraf Hakimi en Hakim Ziyech ook oude bekenden als Mbark Boussoufa en Nabil Dirar tussen de lijnen.

De Marokkanen hadden de meeste kansen, maar het was toch Benin dat op voorsprong klom. Moise Adilehou maakte er na 53 minuten 0-1 van. Youssef En-Nesyri maakte twintig minuten later gelijk en diep in blessuretijd kreeg Marokko een strafschop.

Ziyech miste die echter, waardoor er verlengingen aan te pas moesten komen. Halverwege de eerste verlenging moest Benin met tien verder na een rode kaart voor Khaled Adénon, maar gescoord werd er niet meer.

In de strafschoppen ging het twee keer fout voor Marokko, dat naar huis moet. Benin speelt woensdag de kwartfinale tegen Oeganda of Senegal.