Nog 30 dagen tot de start van de Premier League: Hoe ver staan 'the Big Six'?

Arjen T'Sjoen
| 8 reacties
Nog 30 dagen tot de start van de Premier League: Hoe ver staan 'the Big Six'?

Nog dertig dagen en dan gaat de Premier League opnieuw van start. Wat mogen we van de sterkste zes clubs volgend seizoen verwachten?

Manchester United

The Mancunians slaan tijdens deze zomermercato een andere weg in. De focus van Solskjaer ligt op jong, talentvol en liefst ook nog Brits. Hij heeft op dit moment geen nood aan vedetten die moeilijk te coachen zijn.

United verlengde de contracten van McTominay, Rashford en Andreas Pereira en haalde enkele zeer beloftevolle spelers binnen. Aaron Wan-Bissaka kwam over van Crystal Palace en Daniel James werd weggeplukt bij Swansea City. Verder hoopt Manchester United ook nog Sean Longstaff weg te halen bij Newcastle en denkt het ook aan Mario Lemina van Southampton.

Enkele belangrijke spelers blijven wel gelinkt worden aan een vertrek. Zo kan en wil Pogba graag vertrekken, maar een geschikte vervanger voor hem vinden zal bijzonder moeilijk worden. Lukaku mag voor de hoofdprijs wel vertrekken naar Inter Milaan. Met Martial, Rashford en totpalent Greenwood kan zijn vertrek makkelijker worden opgevangen.

De huidige selectie van Man United zal niet meestrijden voor de titel. Het team mijdt voorlopig dure aankopen en richt zich op Britse talenten. In principe is dat een goede zaak, maar dat zal uiteraard nog punten kosten.

Manchester City

De landskampioen vreesde net na het behalen van de landstitel even voor het vertrek van succescoach Pep Guardiola, maar die onzekerheid is intussen van de baan. Het team van The Citizens is en blijft bijzonder sterk al blijven ze op zoek gaan naar een gischikte vervanger voor Vincent Kompany.

De topaankoop was die van Rodri. Man City had 70 miljoen euro over voor de komst van de Spaanse international. Hij moet een belangrijke concurrent voor Fernandinho worden op het middenveld. Fernandinho is intussen 34 en kan niet meer alle wedstrijden spelen. Vorig seizoen moest City de Braziliaan een tijdje missen en dat zorgde voor puntenverlies. Met de 23-jarige Rodri zit Man City op die positie opnieuw voor enkele jaren goed.

Uiteraard blijft Manchester City de grote favoriet voor de landstitel. Het staat financieel zo sterk dat het helemaal niemand hoeft te verkopen. Leider Vincent Kompany vertrok dan wel, maar met Harry Maguire heeft het al een mogelijke vervanger op het oog. Net zoals vorig seizoen is Man City weer een grote favoriet om zowel de Champions League als de Premier League binnen te halen.

Arsenal

Op papier is Arsenal geen titelfavoriet, maar historisch gezien blijven ze uiteraard bij de beste clubs van Groot-Brittannië. Voorlopig blijft de ploeg van Unai Emery wel erg rustig op de transfermarkt.

De grote kracht van dit elftal zit voorin. Met Aubameyang en Lacazette lopen daar de twee beste spelers van het elftal. Mesut Özil lijkt voorlopig ook te blijven, maar is niet de lieveling van Unai Emery. Wil Arsenal een topseizoen meemaken dan zal het moeten hopen dat hun talenten zoals Maitland-Niles, Nketiah, Nelson,... helemaal tot wasdom komen.

Het doel van Arsenal moet het behalen van een Champions League ticket zijn. Het heeft een top vier waardige aanval, maar de defensie laat af en toe steken vallen. Een nieuwe centrale verdediger zal dan ook noodzakelijk zijn om zolang mogelijk bij Tottenham, Chelsea en Manchester United te blijven.

Chelsea

Chelsea kent uiteraard een erg moeilijke transferzomer. Het mag geen transfers doen en zag ook hun coach en sterspeler vertrekken. Toch komen er ook enkele talenten terug die de fans weer doen dromen. De nieuwe technische staf is een risico, maar zal wel de volle steun krijgen.

Eden Hazard maakte zijn droomtransfer naar Real Madrid en moet vervangen worden door Christian Pulisic. De Amerikaan heeft een fantastische dribbel en goede voorzet, maar zal niet dezelfde cijfers halen als Hazard. Verder kwam ook Tammy Abraham terug na een schitterende uitleenbeurt aan Aston Villa, hij zou wel eens de nieuwe aanvalsleider kunnen worden. De kersverse coach Frank Lampard zal ook onze landgenoot Michy Batshuayi een nieuwe kans geven.

Naast Hazard liet Chelsea ook Higuain, Morata en Cahill gaan. Het team is op papier zeker niet sterker geworden, maar met de terugkeer van Frank Lampard lijkt de positiviteit wel terug op Stamford Bridge. De jonge talenten Loftus-Cheek en Hudson-Odoi tekenden bij en moeten de nieuwe sterkhouders worden. Een titelkandidaat zal Chelsea dit jaar niet zijn, maar een plek bij de beste vier zit er wel in.

Liverpool

Liverpool kende een onwaarschijnlijk seizoen met de eindzege in de UEFA Champions League. Op dit moment lijken The Reds het meest complete elftal ter wereld te hebben.

Buiten het vertrek van de overbodige Ings en Sturridge heeft het team dan ook nog niks gedaan op de transfermarkt. Harry Wilson keerde na een schitterend seizoen bij Derby County wel terug naar Anfield, hij is geliefd bij de fans en zou Shaqiri wel eens van de bank kunnen verdringen.

Liverpool heeft komend seizoen opnieuw twee doelen: het winnen van de UEFA Champions League en de Premier League. Het zou kunnen dat er nog een of twee versterkingen komen, maar de basis zal dezelfde blijven. Alle sterkhouders zijn nog steeds op de top van hun kunnen en er hoeft geen twijfel over te bestaan of dit team zijn niveau zal behouden.

Tottenham 

Ondanks dat Tottenham de geldkraan volledig dichtdraaide, bleven The Spurs wel de beste ploeg uit Londen de voorbije twee seizoenen. Ze eindigden als vierde in de Premier League en speelden de Champions League finale. 

Deze mercato begaf het zich wel weer op de transfermarkt en het pakte uit met de komst Tanguy Ndombélé. Ndombélé was een van de belangrijkste spelers bij Olympique Lyon en wordt ook wel 'de nieuwe Kanté' genoemd. Hij is meteen de gedroomde vervanger van Mousa Dembélé.

Dankzij de komst van Ndombélé is de selectie op papier al sterker dan vorig jaar, toch zal beter doen dan vorig seizoen erg moeilijk zijn. De grote droom van de club blijft om de Premier League te pakken, maar het gat met Liverpool en City dichtfietsen zal dit seizoen niet evident zijn. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties