Het nieuwe AA Gent: Zo kan Jess Thorup het komende seizoen zijn ploeg opstellen!

Arjen T'Sjoen
| 12 reacties
Het nieuwe AA Gent: Zo kan Jess Thorup het komende seizoen zijn ploeg opstellen!
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Na een teleurstellend seizoen is AA Gent helemaal onder stoom geraakt tijdens de zomermercato. De Buffalo's deden al zeven transfers en er zullen er nog volgen. Een overzicht.

Vanochtend kwam het nieuws naar buiten dat Laurent Depoitre erg dicht bij een terugkeer naar AA Gent staat. De grote targetspits moet AA Gent nu ook voorin extra opties geven. Daarnaast zou het ook nog volop bezig zijn met het aantrekken van een extra creatieve middenvelder.

Optie 1

Tijdens de voorbereiding speelde AA Gent meestal in dit soort opstelling: een 4-4-2 met een ruit op het middenveld. Normaal stond Esiti dan meestal op de zes, maar hij zal naar alle waarschijnlijkheid een transfer maken naar het Griekse PAOK. 

PRO: In deze opstelling beschikt AA Gent over een bijzonder sterk middenveld. Depoitre toonde in het verleden al dat hij met zijn bijzonder sterk lichaam de bal kan bijhouden en het middenveld kan laten aansluiten. Zo zouden de infiltrerende Bezus en Vadis erg veel en gevaarlijk kunnen opduiken in het strafschopgebied van de tegenstander.

CONTRA: Het gebrek aan flankaanvallers zou ervoor kunnen zorgen dat de aanvalspatronen van AA Gent nogal voorspelbaar worden. Ook is het voorlopig de vraag of Owusu alle gaten in de rug van Vadis en Dejaegere zal kunnen dichtlopen. 

Optie 2

Ook in de tweede opstelling voetbalde AA Gent al geregeld. In de oefenwedstrijd tegen het Nederlandse AZ koost Thorup ook eventjes voor een driemans achterhoede. 

PRO: In deze formatie heeft AA Gent meer creativiteit en snelheid. Op links kan Mohammadi de flank helemaal bestrijken en op rechts heeft Dejaegere de snelheid en het volume om hetzelfde te doen. Hij viel in de bekerfinale tegen KV Mechelen ook bijzonder sterk in als vervanger van Souquet op die rechterflank, mocht dat niet werken is er ook nog de nieuwe Castro-Montes. Lustig speelde bij Celtic Glasgow al vaak centraal achterin en met zijn 1 meter 89 heeft hij er ook de lengte voor. Voorin zou het trio Depoitre-David-Kubo bijzonder gevaarlijk kunnen worden. 

CONTRA: Het is de vraag of het middenveld: Vadis-Owusu alles zal kunnen belopen. Achterin hebben Ngadeu en Bronn ook niet erg veel ervaring met een driemans defensie. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

The Championship

Nieuwste reacties