"Als Anderlecht de lijn van Kompany volgt, kan het binnen twee jaar misschien wat Ajax vorig seizoen deed"

Simon Wauters
Simon Wauters
| 35 reacties
"Als Anderlecht de lijn van Kompany volgt, kan het binnen twee jaar misschien wat Ajax vorig seizoen deed"

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Anderlecht begon aan de competitie met een 1-2 nederlaag tegen KV Oostende. De basiself van Anderlecht was gemiddeld amper 22 jaar oud. Met de 33-jarige Vincent Kompany aan de aftrap, dan nog.

“Op papier kan het, kampioen worden met een jong elftal”, vertelde Hugo Broos tegenover Het Nieuwsblad. “Kijk naar Ajax vorig jaar, het won niet alleen de dubbel, maar stond zelfs bijna in de Champions League-finale.” Broos werd als coach één keer kampioen met Anderlecht. Met Kompany in zijn ploeg.

“Het grote verschil met Ajax is dat Anderlecht met die jonge gasten aan het begin van iets nieuws staat. Bij Ajax zit er een strategie achter die al jaren wordt gevolgd. Spelers worden opgeleid om op een specifieke manier te voetballen. Als je dan in het eerste elftal komt, is de stap veel kleiner.”

“Kompany laat die jonge gasten op een nieuwe manier voetballen. Dat kost tijd. Als de héle club de lijn van Kompany volgt, dus van bij de jeugd­elftallen, dan kunnen ze over twee, drie jaar misschien wat Ajax vorig seizoen deed: met een piepjonge ploeg prijzen pakken”, besloot Broos.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties