PSV struikelt over promovendus en kan niet profiteren van puntenverlies Ajax

Simon Wauters

PSV is zaterdagavond aan de Eredivisie begonnen met een gelijkspel op het veld van FC Twente. De Eindhovenaars lieten het zo na om te profiteren van het puntenverlies van Ajax.

PSV begon met Steven Bergwijn in de basis en Hirving Lozano op de bank. Die eerste zou negentig minuten op het veld blijven staan, die laatste even lang op de bank blijven zitten.

De lampenclub kwam al na acht minuten op achterstand na een heerlijk doelpunt van Keito Nakamura. Iets voorbij het uur maakte Denzel Dumfries gelijk. PSV was de betere ploeg en verdiende drie punten, maar kreeg er uiteindelijk dus maar één.

Eerder op de avond speelde Ajax 2-2 tegen Vitesse. (lees hier) Er scoorde ook een Belg in de Eredivisie vanavond: Hannes Delcroix vierde zijn debuut bij RKC Waalwijk door de 0-1 tegen de netten te koppen, maar zag zijn team in de tweede helft nog drie doelpunten incasseren. VVV Venlo won zo met 3-1. (lees hier