Overzicht eerste speeldag in 1B: deze club moet in het oog gehouden worden

Nils Wens
| 1 reacties

De eerste speeldag in 1B zit erop. Beerschot, OHL, Westerlo en Union wisten hun wedstrijden te winnen. Vooral Beerschot en Union maakten indruk, terwijl OHL nog wel wat werk voor de boeg heeft. Sporting Lokeren heeft dan weer haar start gemist.

De competitie ging vrijdag van start met een wedstrijd tussen de twee titelkandidaten. Sporting Lokeren moest op bezoek bij Beerschot. De bezoekers kwamen voor de wedstrijd al in de problemen, omdat ze twee spelers, waaronder hun sterspeler Amano, niet mochten opstellen. Er was een probleem met de speelgerechtigheid.

Consternatie alom en dus werd de "dader", Thomas Bernaert, gisteren ontslagen. Glen De Boeck moest dus noodgedwongen twee wijzingen doorvoeren en je zag aan de ploeg dat ze daar moeilijkheden mee hadden.

Defensief stond het wel goed, maar aanvallend bracht Lokeren veel te weinig. Beerschot deed het wel op alle fronten goed en won daarom verdiend de wedstrijd met 1-0 dankzij een doelpunt van nieuwkomer Holzhauser.

OHL

De tweede wedstrijd was tussen OHL en promovendus Virton. OHL wordt gezien als één van de titelkandidaten, maar dan zullen ze toch uit een ander vaatje moeten tappen. Virton was bij momenten de betere ploeg en had kansen om op voorsprong te komen.

Het leek lang op een 0-0 af te stevenen, maar invallers Van Hyfte en Kehli brachten meer snelheid en variatie in het spel van OHL. In de 91ste minuut wist aanvaller Henry toch nog te scoren, waardoor OH Leuven met een overwinning aan de competitie is begonnen.

Westerlo

Zaterdagavond stond de wedstrijd tussen Lommel en Westerlo op het programma. Ook Westerlo wordt door sommige mensen getipt als een ploeg dat bovenin zal meedraaien. Dat hebben ze ook tegen Lommel laten zien.

Westerlo won met 0-2 dankzij enkele mooie doelpunten. Lukas Van Eenoo maakte er eentje in de eerste helft en Abrahams deed er na de rust nog eentje bij. Abrahams heeft een heel sterke match gespeeld.

Union

De laatste wedstrijd van het weekend was tussen titelkandidaat Union en Roeselare. De bezoekers worden gezien als een vogel voor de kat en het voorbije weekend heeft dat bevestigd. Union was veel sterker en won met 3-0.

De thuisploeg kwam nooit in de problemen en had na 10 minuten de schaapjes al op het droge. Selemani, nog steeds bij Union, scoorde de 1-0. Na de rust diepten Tabekou en Teuma de scorde verder uit.

Conclusie

De ploegen die op de afspraak moesten zijn, waren zo goed als allemaal op de afspraak. Sporting Lokeren miste enkele spelers waardoor het moeilijk is om conclusies te trekken uit de vorige wedstrijd. Beerschot en Union lieten de mooiste dingen zien het voorbije weekend en lijken hun status van titelkandidaat te bevestigen.