Wie wordt de beste speler van het jaar? Deze spelers vergat de FIFA te selecteren

Alexandre Fiammetti
Alexandre Fiammetti
| 7 reacties
Wie wordt de beste speler van het jaar? Deze spelers vergat de FIFA te selecteren

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Onlangs bracht de FIFA de lijst uit van de 10 beste spelers van het afgelopen jaar. Toch ontbreken er enkele opvallende namen.

Vorige week onthulde de FIFA de lijst met de tien namen voor The Best Award. Enkele afwezigen deden onze wenkbrauwen toch even fronsen.

De genomineerden :

Cristiano Ronaldo (Juventus/Portugal), Lionel Messi (Barcelona/Argentinië), Mohamed Salah (Liverpool/Egypte), Virgil van Dijk (Liverpool/Nederland), Frenkie de Jong (Barcelona/Nederland), Matthijs deLigt (Juventus/Nederland), Eden Hazard (Real Madrid/België), Harry Kane (Tottenham/Engeland ), Sadio Mane (Liverpool/Senegal) et Kylian Mbappe (PSG/Frankrijk).

De vergeten spelers: 

1) Alisson Becker (Liverpool/Brazilië)

Er staat geen enkele doelman in de lijst. Alisson Becker kende een uitstekend seizoen en won de finale van de Champions League. Hij werd verkozen tot de beste doelman van de Premier League, de Champions League en de Copa América.

2) Bernardo Silva (Manchester City/Portugal)

De ex-speler van AS Monaco maakte deel uit van het team dat de triple pakte in Engeland. Hij werd verkozen tot de beste speler van het seizoen door de fans van Manchester City. Daarnaast won de aanvallende middenvelder ook nog de Nations League met Portugal.

3) Trent Alexander-Arnold (Liverpool/Engeland)

De rechtsback groeide uit tot een van de sterkhouders bij Premier League. Hij stond in het team van het jaar in de Premier League en de Champions League. De jonge Brit is 20 jaar oud en zorgde met een geniale ingeving ervoor dat Divock Origi het beslissende doelpunt kon maken in de Champions League.

4) Dusan Tadić (Ajax Amsterdam/Servië)

De aanvallende middenvelder kende het beste seizoen uit zijn carrière. Hij pakte de beker en titel met Ajax en maakte 28 doelpunten in de Eredivise. Daarnaast was hij ook een absolute smaakmaker in de Champions League.

5) Heung-Min Son (Tottenham/Zuid-Korea) 

Son maakte 12 doelpunten in de Premier League en brak dit seizoen echt helemaal door bij Tottenham. Hij pakte de gouden medaille op de Aziatische Spelen en kon Harry Kane vervangen toen hij sukkelde met een blessure.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties