Simon Wauters
| 1 reacties

​Tottenham is met een driepunter aan het nieuwe seizoen begonnen. Het zag er nochtans lang slecht uit voor de Spurs.

Bij Tottenham zat Jan Vertonghen op de tribune. Contractperikelen, wordt gefluisterd. Toby Alderweireld stond wel in de basis.

Bij de bezoekers was er een nog stevigere Belgische link. Met Wesley Moraes en Bjorn Engels stonden er twee ex-spelers van Club Brugge in de basis. Trezeguet (ex-Anderlecht) startte ook.

Al na negen minuten kwamen de bezoekers verrassend op voorsprong. John McGinn counterde Villa naar 0-1. Tottenham speelde een matige eerste helft en kon de score niet meer veranderen in de eerste helft.

Tottenham probeerde wel te drukken in de tweede helft, maar de wedstrijd kantelde pas na de invalbeurt van Christian Eriksen. Debutant N’Dombele bracht Tottenham na zeventig minuten langszij en in de slotfase sloeg Harry Kane –wie anders- nog twee keer toe (86' en 90'). 3-1 was dus de eindstand. Volgende week speelt Tottenham meteen de topper tegen Manchester City.