Heel wat Belgen beginnen komend weekend aan de Bundesliga: Welke ploegen moeten we in de gaten houden?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
Heel wat Belgen beginnen komend weekend aan de Bundesliga: Welke ploegen moeten we in de gaten houden?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vrijdag staat er met FC Bayern München - Hertha BSC de eerste wedstrijd van de Jupiler Pro League op het programma. Er zullen ook heel wat landgenoten opnieuw te zien zijn, een overzicht.

Dit weekend openen er meteen twee Belgen de Bundesliga. Hertha Berlijn gaat met Dedryck Boyata en Dodi Lukebakio op bezoek bij landskampioen FC Bayern München. Boyata komt over van Celtic Glasgow en Lukebakio van Watford dat hem na een uitstekende uitleenbeurt aan Düsseldorf meteen dus terug verkoopt.

Lukebakio maakte vorig seizoen al eens indruk in de Allianz Arena. Hij scoorde de drie doelpunten in het 3-3 gelijkspel en leek toen Bayern München heel even uit de titelrace te slaan.

Zaterdag ontvangt Koen Casteels met VfL Wolfsburg het gepromoveerde 1.FC Köln. Casteels begint aan zijn negende seizoen in de Bundesliga na eerdere passages bij TSG Hoffenheim en SV Werder Bremen. Bij Wolfsbrug staat ook Ismail Azzaoui onder contract, maar de kans dat hij in actie komt is bijzonder klein.

De tegenstander van die middag is dus 1. FC Köln waar deze zomer twee landgenoten neerstreken. Sebastiaan Bornauw kwam over van RSC Anderlecht en Birger Verstraete van AA Gent. De kans lijkt het grootst dat Verstraete in de basis aan de wedstrijd zal beginnen.

's Avonds zal Benito Raman met FC Schalke 04 zijn debuut maken op het veld van Borussia Mönchengladbach. Schalke betaalde 13 miljoen euro voor de voormalig belofte international aan Fortuna Düsseldorf waar hij vorig seizoen helemaal doorbrak.

Tot slot staan er ook nog twee Rode Duivels onder contract bij Borussia Dortmund. Vorige zomer haalden Die Borussen Axel Witsel terug naar Europa en dat bleek een voltreffer. Witsel had een basisplaats en Dortmund deed lang mee voor de titel.

Naast Witsel kwam er dit jaar ook Thorgan Hazard bij. De offensieve middenvelder was al enkele jaren een smaakmaker bij Borussia Mönchengladbach en krijgt nu de kans om het een niveau hoger te proberen. 

Weet jij welke landgenoot een uitstekend seizoen zal draaien? Doe hier een gokje op de Bundesliga manager. Je kan hier ook altijd een pronostiek geven voor elke speeldag.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties