VOORBESCHOUWING: Welke Madrileense club kan Barcelona het dichtste benaderen?

Arjen T'Sjoen
| 0 reacties
VOORBESCHOUWING: Welke Madrileense club kan Barcelona het dichtste benaderen?

Dit weekend zal net als de Bundesliga ook La Liga afgetrapt worden. FC Barcelona is wederom de grote favoriet om de landstitel te pakken, maar de twee clubs uit Madrid zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk weerwerk te bieden.

Vorig seizoen kon lange tijd geen enkele topclub echt een reeks neerzetten in de Spaanse competitie. Zo bleven teams als Getafe CF, Sevilla en Deportivo Alavés lange tijd hoog staan in het klassement. FC Barcelona kon na de winterstop - dankzij een ontketende Messi - dan toch de bovenhand nemen, Atlético eindigde als tweede en de derde plek was voor een bijzonder teleurstellend Real Madrid.

Actieve mercato

Laat het ons in deze voorbeschouwing vooral hebben over de grote drie. FC Barcelona komt sterker uit de mercato dankzij het aantrekken van Frenkie de Jong en Antoine Griezmann. De Jong groeide in de oefencampagne al uit tot de patron op het middenveld bij de Catalanen en lijkt vrijdagavond meteen in de basis te zullen staan tegen Athletic Bilbao.

Voorin ligt de druk nog steeds op de schouders van Lionel Messi. De Argentijn krijgt er met Antoine Griezmann wel een uitstekende afwerker bij. Het is nu de grote vraag of ook Neymar de Blaugrana tijdens de komende weken opnieuw zal vervoegen. 

De nummer twee van vorig seizoen Atlético Madrid bleef ook niet bij de pakken zitten en kon het vertrek van Griezmann opvangen. Het Portugese wonderkind Joao Félix liet al van zich spreken in de voorbereiding en lijkt zich naast Alvaro Morata in de basiself te spelen. Op Diego Costa is het nog een tijdje wachten na de schorsing die hij vorig seizoen opliep.

Achterin moeten nieuwkomers Hermoso, Felipe en de Montenegrijn Savic het vertrek van Godin opvangen, een van hen zal een basisplek krijgen naast Giménez. Centraal op het middenveld moeten LIorente (Real Madrid) en Herrera (FC Porto) Rodri vervangen.

Bij Real Madrid zal het dit seizoen van Eden Hazard moeten komen. De Belg moet voor leiderschap, ervaring, goals en assists zorgen. Verder kwam er voorin ook Europa League-sensatie Luka Jovic bij, maar voorlopig lijkt Karim Benzema nog steeds de voorkeur te krijgen.

De voorbereiding van Real Madrid verliep bijzonder stroef en het is de vraag of Hazard in z'n eentje het elftal van Zidane op sleeptouw kan nemen. Modric wordt in september 34 en de beste Toni Kroos hebben we al een tijdje niet meer gezien. Voorin verwacht De Koninklijke opnieuw veel van Vinicius Jr., maar de jonge Braziliaan is nog steeds maar 19. 

Voorlopig moeten we zeggen dat FC Barcelona de torenhoge favoriet is voor een nieuwe landstitel. Altético lijkt hen op dit moment het dichtst te kunnen benaderen, het voetbal van Diego Simeone oogt fris en de nieuwe namen vonden hun plekje in het elftal al snel. Real Madrid viel voorlopig erg tegen en heeft net zoals vorig jaar met heel wat blessures af te rekenen, daarbij moeten dure spelers zoals Gareth Bale en James Rodriguez nog steeds vertrekken. 

De rest 

Voor het laatste Champions League ticket lijkt Valencia voorlopig de favoriet. Ze haalden er met Maximiliano Gomez nog een extra doelpuntenmachine bij, maar kunnen in de laatste weken van de mercato hun goudhaantje Rodrigo Moreno nog verliezen aan Atlético Madrid. 

De grote concurrent van Valencia voor de vierde plaats zou wel eens Real Betis kunnen zijn. Ze haalden met Nabil Fékir een van de smaakmakers uit de Ligue 1 binnen en het gebrek aan scorend vermogen zou Borja Iglesias moeten wegwerken. De aanvaller maakte vorig seizoen 20 doelpunten voor RCD Espanyol. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties