De Pro League wil de Belgische teams in Europa helpen waar mogelijk

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 20 reacties
De Pro League wil de Belgische teams in Europa helpen waar mogelijk
Foto: © photonews

In de Nederlandse competitie wordt er flink rekening gehouden met de Europese duels van de clubs. Zo moeten Feyenoord en AZ niet aan de bak in het weekend tussen hun duels in de laatste ronde van de Europa League.

Vrijdag werd hetzelfde geopperd door de Belgische clubs in die laatste voorronde van de Europa League: Antwerp en Gent. De Pro League liet bij Gazet van Antwerpen weten dat ze wel willen nadenken over het voorstel, ondanks de drukke kalender.

Helpen waar mogelijk

"Die laatste voorronde is belangrijk, want de groepsfase is zeer belangrijk voor de Europese coëfficiënt. Zeker in dit geval, want Nederland is voor ons een rechtstreekse concurrent op dat vlak", lichtte Pierre François, de CEO van de Pro League, toe.

"Als er een officiële vraag van de clubs komt, dan zullen we zeker bekijken of er iets mogelijk is", aldus François, die voorts nog enkele bestaande afspraken opnoemde. "Voor clubs die de 1/8 of 1/4 finales in Europa bereiken kunnen we matchen uitstellen. Wat kwalificatiematchen betreft is er nog geen discussie geweest. Maar we ­willen helpen als dat kan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties