Twee assists van De Bruyne volstaan niet voor Manchester City tegen Tottenham

Simon Wauters
| 1 reacties

Manchester City heeft zaterdag 2-2-gelijkgespeeld tegen Tottenham. De Citizens waren de betere ploeg, maar moesten toch vrede nemen met één punt.

Raheem Sterling bracht de thuisploeg na twintig minuten op voorsprong, maar amper drie minuten later stond het via Erik Lamela al opnieuw 1-1. Na 35 minuten scoorde Sergio Agüero de 2-1. Tien minuten ver in de tweede helft maakte Lucas Moura gelijk.

In blessuretijd leek City de drie punten alsnog thuis te houden. Gabriel Jesus maakte er 3-2 van, maar na een interventie van de VAR werd het doelpunt afgekeurd voor handspel.

Het balbezit was nog min of meer in evenwicht. De kansen allerminst. Manchester City trapte dertig (!) keer op doel, Tottenham hield het op amper drie pogingen.

Beide teams blijven zo achter met vier op zes. Enkel Liverpool en Arsenal hebben voorlopig al zes op zes.