Datum: 12/07/2019 19:00
Competitie: Vriendschappelijke interlands
Speeldag: Voorbereiding
Stadion: Jan Breydel
Nieuwkomers krijgen eerste speelminuten, maar Club geeft voorsprong te grabbel tegen Lokomotiva
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst vanuit Deinze
| 23 reacties

Club Brugge komt in Deinze niet verder dan een gelijkspel tegen Lokomotiva Zagreb

Club Brugge is vrijdagavond in een oefenpot niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Lokomotiva Zagreb. Vanaken opende de score, maar op slag van rust scoorde bezoekers vanop de stip na een cadeautje. Nieuwkomers Okereke, Sagna en Deli mochten van hun eerste speelminuten proeven.

Club Brugge sparde vrijdagavond op het veld van Deinze tegen Lokomotiva Zagreb. De nummer 6 uit de Kroatische competitie verloor eerder al met 2-0 tegen Antwerp en komt zondag nog in actie tegen KRC Genk. Een slordig Club, met nieuwkomer Sagna in de basis, kon niet overtuigen in de openingsfase. Horvath moest al snel in actie komen, maar de vlag ging de lucht in.

De vicekampioen kreeg toch meer grip op het spel. Groeneveld knalde in het zijnet, Vormer miste zijn schot na een goede inzet van de mee opgerukte Mata.  Horvath pakte uit met een knappe parade en aan de overkant miste debutant Sagna - ook al was het buitenspel - van dichtbij voor open doel.

Vanaken breekt de ban

7 minuten voor de pauze was het dan toch raak. Mata kreeg te veel tijd en legde de bal panklaar op het hoofd van Vanaken. De bezoekende doelman had geen verhaal op zijn overhoekse kopbal. Club leek met een voorsprong de rust in te gaan, maar na dom handspel ging de bal op de stip. Uzini stuurde Horvath de verkeerde kant uit, ruststand: 1-1.

Debuut Okereke na rust

Vier nieuwkomers (De Ketelaere, Deli, Amrabat en Openda) na de pauze, al was het Groeneveld die tot twee keer toe dé kans op de 2-1 liet liggen. Op het uur mocht ook Okereke, miljoenenaankoop en de vervanger van Wesley, van zijn eerste speelminuten proeven.

Geen enkele Club-speler - behalve doelman Horvath dan - speelde de volledige 90 minuten. Misschien niet bevorderlijk voor het niveau, maar de troepen van Clement gaven wel nog weinig weg. Horvath gaf een kwartier voor tijd dan maar een erg vroeg kerstcadeau, maar de bezoekers vergaten het af te maken.

Okereke, Vossen en Mitrovic kregen in het slot nog prima kansen om met het hoofd te scoren, maar een weinig overtuigende oefenpot eindigde op 1-1.

Opstelling Club Brugge Ethan Horvath, Eduard Sobol (72' Luan Peres), Odilon Kossounou (45' Simon Deli), Brandon Mechele (62' Matej Mitrovic), Clinton Mata (72' Dion Cools), Hans Vanaken (72' Siebe Schrijvers), Ruud Vormer  (72' Jelle Vossen), Mats Rits (45' Sofyan Amrabat), Arnaut Groeneveld (62' David Okereke), Amadou Sagna (45' Loïs Openda) en Kaveh Rezaei (45' Charles De Ketelaere)