Rode Duivel in eigen huis onderuit tegen degradatiekandidaat in Ligue 1

Bart Somers
Bart Somers

Jason Denayer is aan een sterk seizoen bezig in Frankrijk. Vandaag liep het echter helemaal fout, en dat in eigen huis.

Lyon ontving in eigen huis Dijon. De bezoekers staan op plaats 18 en zijn zo goed als zeker van degradatie.

De wedstrijd begon nog ideaal voor de thuisploeg, want in de 1ste minuut maakte Martin Terrier er op aangeven van Maxwel Cornet al 1-0 van. Een droomstart, zou je denken.

Openingsminuten vol animo

Helaas voor de ploeg van coach Bruno Genesio hadden de openingsminuten nog veel meer animo in petto. Twee minuten na de openingstreffer hing Wesley Saïd de bordjes namelijk alweer gelijk, en in minuut 7 scoorde hij al zijn 2de van de avond.

1-2 dus, en die klap kwam Lyon, dat met Lille strijdt voor de 2de plaats in het klassement, niet meer te boven. Erger nog, na een kwartier in de 2de helft scoorde linksachter Rafael tegen zijn eigen ploeg, waardoor L'OL het helemaal kon schudden.

Later vanavond gaat Monaco op bezoek bij Guingamp, ontvangt speelt Nimes tegen Caen, Moet Saint-Etienne naar Reims en probeert Angers de punten thuis te houden tegen Rennes. Volg de matchen bij Voetbalkrant.