Het kunnen niet allemaal Nasri's en Hagi's zijn: deze transfers bleven voorlopig onder de radar

Het kunnen niet allemaal Nasri's en Hagi's zijn: deze transfers bleven voorlopig onder de radar

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is al een bijzonder drukke transfermercato geweest in de Jupiler Pro League. Deze transfers zouden wel eens enorm kunnen meevallen.

Nguyễn Công Phượng (Sint-Truiden)

Nguyen is de eerste Vietnamese voetballer in de geschiedenis van het Belgisch voetbal. De transfer kreeg hier nauwelijks aandacht, maar dat is helemaal anders in het Verre Oosten. Nguyen Cong Phuong wordt gezien als de Vietnamese Messi en de is de beste speler uit de geschiedenis van het land. Hij maakte in 33 wedstrijden 8 doelpunten en is een echte ster daar, hij heeft miljoenen volgers op de sociale media. Sint-Truiden heeft op het vlak van marketing sowieso al een uitstekende zaak gedaan.

Xian Emmers (Waasland-Beveren)

Hij leek samen met Zinho Vanheusden de overstap van Inter naar Standard te maken, maar het was Waasland-Beveren dat hem kon binnenhalen. Bij Beveren liggen er nu eenmaal meer speelkansen voor de jonge Emmers. Op de Freethiel zal hij proberen om zoveel mogelijk ervaring op te doen.

Jordi Mboula (Cercle Brugge)

AS Monaco leent graag jonge, onbekende talenten uit aan Cercle Brugge, maar de naam Jordi Mboula kennen we wel. Het jonge talent kende zijn opleiding bij het befaamde La Masia van FC Barcelona en maakte in 2017 de overstap naar AS Monaco. Mboula zou bij Cercle wel eens kunnen uitgroeien tot een absolute smaakmaker. 

Cyle Larin (Zulte Waregem)

Nadat Jonathan David het bijzonder goed deed bij AA Gent haalt Zulte Waregem nu ook een Canadees binnen. Cyle Larin (24) maakt namelijk de overstap van het Turkse Besiktas. Bij de Turkse topclub ging het niet fantastisch, maar in de MLS bij Orlando maakte hij in 89 wedstrijden 44 doelpunten. Hou hem in de gaten!

Amadou Sagna (Club Bruuge)

Club Brugge haalde tijdens de transferperiode al heel wat jonge Afrikanen: Odilon Kossounou, David Okereke en Simon Deli (ook Percy Tau zal nog volgen). Amadou Sagna kwam rechtstreeks uit Afrika van Cayor Foot in Senegal en is een mogelijke revelatie. De jonge aanvaller deed het ook fantastisch op het WK U20.

Ante Palaversa (KV Oostende) 

Zijn naam zegt u waarschijnlijk niet veel, maar Ante Palaversa kostte zeven miljoen euro: Manchester City betaalde dat bedrag aan Hajduk Split voor de 19-jarige middenvelder. Volgend seizoen zal hij dus spelen voor KV Oostende en hij zal er voor moeten zorgen dat ze een rustig seizoen beleven. Palaversa is een van de grootste beloften uit het Kroatische voetbal.

Rafal Pietrzak (Excel Moeskroen) 

Rafal Pietrzak maakte in alle stilte de transfer naar Moeskroen. Vorig seizoen scoorde hij als verdediger drie doelpunten en gaf hij vier assists in de Poolse competitie. Pietrzak is nu 27 en moet de opvolger worden van Mergim Vojvoda.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties