Het Duivelse weekend: Bal rolt opnieuw in Engeland en Frankrijk

Simon Wauters

Liverpool opende de competitie met een thuiswedstrijd tegen Norwich. Divock Origi begon in de basis bij de Reds en scoorde op slag van rust de 4-0. Uiteindelijk werd het 4-1.

Ook Manchester City begon met een eenvoudige overwinning. Raheem Sterling scoorde een hattrick. Kevin De Bruyne leverde een eerste assist af.

In Crystal Palace – Everton stond Christian Benteke in de basis. HIj slaagde er niet in om te scoren. Dat deed trouwens niemand: de partij eindigde op 0-0. Bij de bezoekers viel trouwens toptransfer Moise Kean twintig minuten voor tijd in.

In Watford – Brighton & Hove Albion bleven Christian Kabasele en Leandro Trossard negentig minuten op de bank. Het werd 0-3.

Bij Tottenham startte Toby Alderweireld in de basis. Zijn maatje Jan Vertonghen zat fit op de tribune. Hij zou er geen al te beste voorbereiding hebben opzitten. Tottenham leek lange tijd op weg naar puntenverlies, maar in de slotfase sloeg Harry Kane nog twee keer toe: 2-1 voor de Spurs. Bij Aston Villa stond Bjorn Engels in de basis.

Bij Leicester City stond Youri TIelemans in de basis voor het duel tegen het Wolverhampton van ex-ploegmaat Leander Dendoncker. Nieuwkomer Dennis Praet bleef negentig minuten op de bank.

Manchester United moet niet meer op doelpunten van Romelu Lukaku rekenen. Toch legden ze er vier in het mandje tegen Chelsea. Tammy Abraham én Olivier Giroud mochten minuten maken, Michy Batshuayi zat op de tribune. Knokt hij zich terug of dringt een nieuwe uitleenbeurt zich op?

Bij AS Monaco zat Nacer Chadli voor het laatst op de bank voor hij naar Anderlecht verhuisde. De Monegasken verloren met 0-3 van het Lyon van Jason Denayer.

Thomas Foket won met Reims met 0-2 op het veld van Marseille. Matz Sels bleef met Straatsburg op 1-1 steken tegen FC Metz. PSG won met 3-0 van Nîme mét Thomas Meunier als invaller, maar zonder Neymar.

In België bleven  Vincent Kompany en Hendrik Van Crombrugge steken op 0-0 tegen KV Mechelen. Simon Mignolet en Brandon Mechele wonnen met Club Brugge met 0-2 op het veld van KV Oostende.

In China bleef Dalian Yifang op 2-2 steken tegen Jiangsu Suning. Carrasco kwam deze keer niet tot scoren. De wedstrijd eindigde trouwens met tien tegen tien.