Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Mazzu-time 'Belhocine'-time en Bruno zorgen voor Gentse kater in Charleroi

Mazzu-time? 'Belhocine'-time en Bruno zorgen voor Gentse kater in Charleroi

<s>Mazzu-time</s> 'Belhocine'-time en Bruno zorgen voor Gentse kater in Charleroi

Charleroi en Gent zijn hun seizoen begonnen met een pittig, maar weinig hoogstaand duel. De Buffalo's leken op weg naar de overwinning dankzij een doelpunt van aanwinst Ngadeu, maar in de slotfase liep het toch nog verkeerd.

• Charleroi grijpt Gent bij de keel, maar doet er weinig mee
  • Buffalo's komen beter in de match, twee goals van Kubo afgekeurd
  • Nieuwkomer Ngadeu lijkt Gent de drie punten te bezorgen ...
  • ... Tot Bruno voor de gelijkmaker zorgt in minuut 89

Voor Gent was het na de 6-3 tegen Viitorul afwachten hoe ze zich voor het eerst in de eigen competitie zouden presenteren. Rosted en Lustig speelden donderdag nog, maar zaten nu niet in de selectie - net als Depoitre, die nog niet klaar is. Nieuwkomer Ngadeu maakte zijn debuut centraal achterin.

Charleroi begon aan het nieuwe seizoen met een nieuwe coach: Karim Belhocine. Hij moet voor standvastigheid zorgen na het afscheid van Felice Mazzu. Veel transfers deden de Zebra's nog niet, enkel Modou Diagne was nieuw in de basis. Osimhen mag nog rusten na de Afrika Cup, al wenkt ook een transfer. De fans van Charleroi kwamen met een duidelijk spandoek tegen Mehdi Bayat (lees het HIER nog eens na).

Ngadeu doet het ...

De thuisploeg was met de nodige geestdrift aan zijn seizoen begonnen en zette de Buffalo's het eerste kwartier vast op de eigen helft. Tot veel kansen leidde dat echter niet, de grootste mogelijkheid voor de rust was zelfs voor de bezoekers: Yaremchuk miste onbegrijpelijk op aangeven van Dejaegere.

Echt hoogstaand werd de wedstrijd nooit, al liet Gent bijwijlen wel een paar leuke combinaties zien. Op eentje daarvan scoorde Kubo zelfs, maar hef feest ging niet door. Ook een tweede goaltje van Kubo werd afgefloten vanwege buitenspel, maar tussendoor hadden de bezoekers ook een geldig doelpunt gemaakt.

Mazzu-time wordt Belhocine-time

Uitgerekend nieuwkomer Michael Ngadeu zorgde met een kopbaldoelpunt voor de verlossing van de Buffalo's, al zag doelman Penneteau er niet al te goed uit bij die actie. De thuisploeg probeerde nadien de bakens nog te verzetten, maar echt gevaarlijk werden de Zebra's eigenlijk ogenschijnlijk nooit.