Verbist geeft visitekaartje af in Nederland: "Dit was een droomscenario"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Verbist geeft visitekaartje af in Nederland: "Dit was een droomscenario"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bram Verbist verdedigt dezer dagen het doelvlak van Roda JC. De geelhemden wonnen hun opener in de Nederlandse tweede klasse met 3-2 van RKC en mogen daarvoor één man bedanken: hun Belgische doelman.

Door Cédric De Volder

Bram Verbist speelde een dijk van een wedstrijd bij zijn officiële debuut bij Roda JC. De voormalige doelman van Cercle Brugge stopte niet alleen een strafschop, maar lag (onrechtstreeks) ook aan de basis van twee geel-zwarte doelpunten.

"Dit was echt een droomscenario", lacht de doelman in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Elke nieuweling wil zo beginnen bij zijn club. En al zeker als het dan nog eens in het eigen stadion kan gebeuren, hé."

Elke nieuweling wil zo beginnen bij zijn club

Verbist koos alvast zijn momenten om het veelbetekende visitekaartje af te geven. "Ik stopte een strafschop bij een 1-0-voorsprong. Bij de actie die op de elfmeter volgde scoren we dan nog eens meteen de 2-0. En er is een groot verschil tussen 1-1 en 2-0, hé."

"Toch gaven we die voorsprong nog uit handen. RKC kreeg zelfs een uitstekende mogelijk om de wedstrijd in het slot te belissen, maar ik had een goede redding in huis. En we kunnen dan nog eens scoren na een verre trap van mezelf."

Ploeg en stadion zijn Eredivisie waard

Roda degradeerde vorig seizoen dan wel uit de Eredisivie, maar wil zo snel mogelijk terug naar het hoogste niveau. "Maar dat geldt ook voor onder meer RKC, NEC, Sparta Rotterdam en De Graafschap. Voor alle duidelijkheid: deze competitie is niet te vergelijken met de Belgische tweede klasse. Deze ploeg en het stadion zijn Eredivisie waard."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eerste Divisie

Nieuwste reacties