Niet de bekerzege met Standard, wel dit is tot nog toe het mooiste moment uit (nog jonge) carrière van Yannick Ferrera

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 2 reacties
Niet de bekerzege met Standard, wel dit is tot nog toe het mooiste moment uit (nog jonge) carrière van Yannick Ferrera

Yannick Ferrera is intussen al bekomen van zijn ontslag bij KV Mechelen en na zijn optreden in 'Extra Time' van vorige week is hij vanavond analist op Canvas voor de kwartfinale in de Croky Cup tussen KV Oostende en Standard. De ex-coach van de Luikenaars won in 2016 de beker, een speciaal moment.

Maar was het ook het allermooiste moment uit de nog jonge trainerscarrière van de 37-jarige Brusselaar? "Dat was en heel mooie emotie, maar de titel in tweede klasse in mijn tweede seizoen bij STVV was nog iets mooier. De ontlading was iets feller, maar de bekerzege met Standard was natuurlijk ook ongelooflijk mooi."

"Moeilijk voor mijn hart"

Wat weet Ferrera nog van die met 2-1 gewonnen finale tegen Club Brugge? "Ik ben vooral blij dat doelman Ludovic Butelle niet echt goed was in die match, dat was goed voor ons. Na die 2-1 van Ivan Santini waren de twee laatste minuten nog moeilijk voor mijn hart, maar we hebben uiteindelijk toch gewonnen en het was verdiend. Ik was na de match trouwens bang dat mijn spelers champagne over mij wilden gieten."

"Op 6 matchen naar Europa"

De Croky Cup heeft opnieuw aan belang en populariteit gewonnen en dat vindt Ferrera positief. De affches in de kwartfinales mogen bovendien gezien worden, enkel Zulte Waregem en Anderlecht ontbreken: "Dat is het mooiste aan de loting: als Anderlecht zijnde kan je uitgeschakeld zijn in de 1/8ste finale of kwartfinale. Dat biedt een uitgelezen kans aan andere teams. Op 6 matchen tijd kan je naar Europa en de eerste match is altijd tegen een kleine ploeg dus het is de ideale manier om een Europees ticket te veroveren."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties