Cercle Brugge verliest oefenpot van 'moederclub' AS Monaco

Simon Wauters
| 2 reacties

Cercle Brugge oefende zaterdagavond tegen de Franse moederclub AS Monaco. De Vereniging moest het onderspit delven.

Cercle kwam nochtans op voorsprong: Idriss Saadi (8’) opende al snel de score. Maar nog voor de rust stonden de Bruggelingen al opnieuw op achterstand. Ronny Lopes (34’) en Jonathan Panzo (45’) stelden orde op zaken.

Groen-zwart stelde na de pauze een volledig nieuw elftal op, maar incasseerde de genadeklap van een ex-speler: Irving Cardona maakte er na 66 minuten 1-3 van. Cardona scoorde vorig seizoen zes keer in twintig wedstrijden voor Cercle.

In de slotfase lukte Jordi Mboula ook nog de 1-4. AS Monaco kon zich vorig seizoen maar op het nippertje redden in de Ligue 1. De Monegasken werden zeventiende met 36 punten. In de Champions League moesten ze de derde plek in hun groep aan Club Brugge laten.