KV Kortrijk houdt het op een gelijkspel tegen Franse tweede divisionist

Arjen T'Sjoen

KV Kortrijk kon zaterdagavond zijn oefenwedstrijd niet winnen. Het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen het Franse Valenciennes.

In de vooravond oefende KV Kortrijk tegen Valenciennes. De twee clubs kennen elkaar want Valenciennes hoopt nog steeds om Teddy Chevalier weg te plukken bij De Kerels.

Bij KV Kortrijk stonden met Kovacevic, Mboyo en Ajagun enkele bekende namen aan de aftrap. Alle drie keerden ze terug na een uitleenbeurt. Het was die laatste Abdul Ajagun die KV Kortrijk na nauwelijks drie minuten de voorsprong bezorgde. Hij werkte een vrije schietkans koelbloedig af.

Enkele minuten later moest de Nigeriaan het veld wel al verlaten met een blessure, Van Den Bossche kwam tussen de lijnen. Valenciennes groeide ondertussen in de wedstrijd en kwam weer op gelijke hoogte. Romil kon met een stifter afwerken. Nicholas Hagen, een tester uit Guatemala, was geklopt.

Na de pauze zakte het tempo en door de vele wissels kon Kortrijk niet echt meer gevaarlijk worden. Een knappe vrije trap van de eveneens teruggekeerde Hervé Kage werd gepakt door de Franse doelman. KV Kortrijk hield het zo op een 1-1 gelijkspel met Valenciennes.