Analyse De prognose van de redactie: 13, het zal bouwen worden voor de nieuwe coach van Cercle

Arjen T'Sjoen
| 2 reacties
De prognose van de redactie: 13, het zal bouwen worden voor de nieuwe coach van Cercle
Foto: © photonews

Volg Cercle Brugge nu via WhatsApp!

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Cercle Brugge op plaats 13.

Prognose 

Het verging Cercle vorig seizoen al bij al makkelijk. Halfweg de competitie had het al een veilige marge van 12 punten op rode lantaarn Sporting Lokeren. Op het einde van het seizoen leek de druk er wat af en speelde Cercle niet goed meer. Het sloot de reguliere competitie af met met 3/33, een erg pover resultaat.

Dit seizoen bouwt Cercle in elk geval aan een nieuwe selectie met meer kwaliteit. Toch zal de nieuwe hoofdcoach Fabien Mercadal van deze nieuwe groep een geheel moeten vormen. 

Opvallendste transfers

Gisteren pakte Cercle stevig uit op de transfermarkt. Oude bekende Stef Peeters komt over van SM Caen waar hij eerder al samenwerkte met Mercadal. Peeters heeft een uitstekende traptechniek en zal het gat moeten opvullen dat Xavier Mercier achterliet. Verder kwamen met Mboula (voormalig toptalent van FC Barcelona) en Kanté (10 doelpunten in de Franse tweede klasse) er ook twee goede flankspelers bij.

Achterin moet de gehuurde Dabila voor meer zekerheid zorgen en zal de eveneens gehuurde Badiashile vermoedelijk de plek onder de lat claimen. Idriss Saadi maakte dan weer doelpunten met de ogen dicht voor KV Kortrijk en keert na een periode in de Ligue 1 terug naar België. 

Sterke punten

De selectie kan achterin nog altijd steunen op routine. Taravel is al jaren erg belangrijk voor Cercle en hij is dan ook gebleven. Cercle lijkt qua kwaliteit zeker niet onder te moeten doen voor vorig seizoen. Vooral de voorlinie beschikt over erg veel scorend vermogen.

Zwakke punten

De kern werd opnieuw helemaal door elkaar geschud. Het zal aan Mercadal zijn om van een groep getalenteerde spelers ook een geheel te maken. Met Delacourt, Lambot, Mercier, Koné en Bruno vertrok er ook heel wat ervaring. De groep is een stuk jonger geworden en het is nu toch wat meer zoeken naar natuurlijke leiders. 

Voorbereiding 


             26/06/2019                              RWDM-Cercle Brugge                            0-0


            29/06/2019                              Cercle Brugge-KV Oostende                   1-1


            03/07/2019                              Cercle Brugge-SV Zulte Waregem          2-3


            06/07/2019                              Cercle Brugge-AS Monaco                     1-4


           13/07/2019                               Cercle Brugge-Racing Lens                    1-1


           19/07/2019                               AJ Auxerre-Cercle Brugge                        -

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties