Beerschot dropte bom onder competitiestart, Pro League komt met duidelijke reactie

Bart Vandenbussche
Bart Vandenbussche
| 42 reacties
Beerschot dropte bom onder competitiestart, Pro League komt met duidelijke reactie

Beerschot legde met een eenzijdig verzoekschrift opnieuw een bommetje onder de start van de competitie, maar de Pro League heeft inmiddels al gereageerd op de zaak.

"De Pro League nam kennis van de beschikking van het kortgeding, uitgesproken ten gevolge van het eenzijdig verzoekschrift ingediend door Beerschot VA", klinkt het in een persbericht van de Pro League.

"De Raad van Bestuur en het management van de Pro League bestuderen de te nemen maatregelen die de goede organisatie van haar competities verzekeren. In de loop van de komende week volgt verdere communicatie. Tot dan zal de Pro League zich van elke commentaar op het dossier onthouden."

Stappen

Ter duiding: een eenzijdig verzoekschrift is nu eenmaal een verzoekschrift waar een tegenpartij zich niet kan tegen verdedigen en wordt vaak als een tussenoplossing gebruikt. Eens de Pro League in actie schiet, werkt hun eventueel beroep opnieuw opschortend tegen het verzoekschrift en dan kan de competitie in principe alsnog van start gaan.

Pierre François had enkele dagen geleden al aangegeven dat de kalenders (met Mechelen en Waasland-Beveren in 1A) zouden blijven staan en tot op heden blijft dat dus ook het standpunt van de Pro League. Ondertussen werden ook al speeldagen 5 tot 7 van de Proximus League (met Beerschot en Lokeren) in de kalender vastgezet. Lokeren neemt het onder meer op vrijdag 13 en vrijdag 20 september in een thuismatch op tegen Westerlo en Roeselare.
 

 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties