Analyse De prognose van de redactie: 16. Waasland-Beveren heeft nog een inhaalslag te maken, wat denkt coach Custovic?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 5 reacties
De prognose van de redactie: 16. Waasland-Beveren heeft nog een inhaalslag te maken, wat denkt coach Custovic?
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: Waasland-Beveren op plek 16.

Prognose

We moeten eerlijk zijn: Waasland-Beveren staat voorlopig op zestien in onze prognose, omdat ze vooralsnog hebben gewacht op een definitief oordeel in 'Operatie Propere Handen' en daardoor nog niet te veel transfers konden doen.

Op dit moment lijken ze volgens ons dan ook aanspraak te kunnen maken op de laatste plaats, maar de komende weken kan dat met enkele aanwinsten zeker allemaal nog gaan veranderen. Dat willen we zeker niet uitsluiten, integendeel zelfs.

Opvallendste transfers

Met Roef, Boljevic en vooral Ampomah vertrok heel wat talent en kwaliteit op De Freethiel en enkele huurlingen (Verstraete, Andrijasevic, Vellios, ...) vertrokken ook opnieuw uit Beveren.

Aan inkomende zijde is daar met Xian Emmers (gehuurd van Internazionale) en doelmannen Lucas Pirard (STVV) en Brent Gabriël (Club Brugge) nog niet al te veel tegenover gezet. Maar zoals gezegd: de Wase Leeuwen hebben nog wel enkele weken. 

Sterke punten

Voor het eerst in enkele jaren is er voorlopig wel wat stabiliteit. De coach is eens dezelfde als waarmee het seizoen werd afgesloten, iets wat de voorbije jaren nooit het geval was. En als alle verdedigers blijven, is dat ook iets waarop kan verder gebouwd worden. 

Blij eens aan een voorbereiding te kunnen beginnen als coach

"Ik ben blij dat ik eens aan een seizoen kan beginnen en een volledige voorbereiding kan doormaken met een club als coach", aldus trainer Adnan Custovic - die de voorbije jaren zelf ook altijd moest invallen bij een ploeg in crisis en nu dus eens zélf kan gaan bouwen aan een ploeg. De coach van de Leeuwen hoopt op een rustig seizoen en wil vooral een goede start maken.

Zwakke punten

Met Ampomah en Boljevic is alle creativiteit die vorig seizoen getoond werd door de Waaslanders eigenlijk uit het team verdwenen. Daar zal toch nog de nodige versterking moeten worden binnengehaald om een en ander recht te trekken. 

Voorbereiding

Waasland-Beveren speelde volgende oefenwedstrijden in voorbereiding op het nieuwe seizoen:

30/06/2019 17:00Maccabi Haifa - Waasland-Beveren3-0
03/07/2019 19:00Svelta Melsele - Waasland-Beveren0-7
10/07/2019 19:00Lommel SK - Waasland-Beveren1-3
13/07/2019 18:00OH Leuven - Waasland-Beveren0-2
17/07/2019 19:00RC Lens - Waasland-Beveren3-0
20/07/2019 16:00Waasland-Beveren - Union SG1-3

Wat als? Normaal gezien speelt Waasland-Beveren volgend seizoen gewoon in 1A door de uitspraak van het BAS. Maar er is een minieme kans dat er door een of ander gaatje in het bondsreglement alsnog anders wordt beslist. In dat geval kan u HIER de prognose voor Sporting Lokeren lezen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties