De voorspelling van de redactie: 14. Hoe zal Eupen het doen na Garcia en Makélélé?

Florent Malice
Florent Malice
| 0 reacties
De voorspelling van de redactie: 14. Hoe zal Eupen het doen na Garcia en Makélélé?
Foto: © photonews

De voorbereiding zit er bijna op, de transfercarrousel draait nog op volle toeren en supporters hun ongeduld is bijna ten einde. Volgende week vrijdag begint de nieuwe voetbalcompetitie 2019-2020. Vandaag in onze prognose: KAS Eupen op plaats 14.

De pronostiek

Het is altijd afwachten hoe het juist zal draaien bij Eupen. In 2017-2018 ontsnapten ze op miraculeuze wijze aan degradatie en vorig seizoen liep het dan weer een pak vlotter. Onder Makélélé kon Eupen zich uiteindelijk veel makkelijker redden dan verwacht. Makélélé en sterkhouder Garcia zijn weg, maar de versterkingen doen ons vermoeden dat ze gewoon in 1A zullen blijven. 

De transfers

De eerste was die van Benat San José. De Spaanse coach zal Makélélé vervangen bij de Panda's. San José wil aanvallend voetbal brengen en had eerder al succes in competities die voor hem vreemd waren. Ook de versterkingen zijn gewoonweg knap: Jon Bautista speelde al in La Liga voor Real Sociedad, Andreas Beck heeft meer dan 300 wedstrijden ervaring in de Bundesliga en komt Castro-Montes vervangen. Jens Cools heeft dan weer veel ervaring in 1A. Al zijn er met Fall, Pollet, Castro-Montes, Lotiès, Bushiri,... ook heel wat jongens vertrokken. Ook Van Crombrugge zal Eupen waarschijnlijk nog verlaten.

De sterke punten

De voorbereiding verloopt erg goed onder San José. De Panda's zijn er in geslaagd om opnieuw enkele interessante talenten uit de Aspire Academy te vinden en de jonge spelers worden ieder jaar beter. Dat is uiteraard essentieel voor een kleine club als Eupen.

De zwakke punten

Er zijn opnieuw heel wat spelers en leden uit de technische staf vertrokken. Dat helpt uiteraard niet mee aan het bouwen van een teamgeest, zeker niet als we het aantal nationaliteiten in de kleedkamer zien. Het zal vooral belangrijk zijn dat het team defensieve stabiliteit vindt en dat er voorin een tweetal jongens  zorgen voor doelpunten.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties