De nieuwe linksback van AA Gent Mohammadi: een sneltrein met een gek kantje

Arjen T'Sjoen
| 4 reacties
De nieuwe linksback van AA Gent Mohammadi: een sneltrein met een gek kantje
Foto: © Voetbalkrant.com

Vandaag stelde AA Gent de Iraanse international Milad Mohammadi voor. Een linksback die al bewees zich staande te kunnen houden op het WK en in de zware Russische competitie.

Gent heeft al een tijdje nood aan een nieuwe linksachter. Nana Asare is niet meer de jongste en Thibault De Smet verliet de Buffalo's voor STVV. Met Milad Mohammadi haalt het een speler binnen met een erg interessant profiel. Daarbij is Mohammadi ook nog eens transfervrij en neemt Gent dus financieel geen risico.

In 2016 verliet Mohammadi Iran om te gaan spelen voor het Russische Terek Grozny. In Rusland groeide hij al snel uit tot een vaste waarde. In twee en een half jaar speelde de back 82 wedstrijden en was hij een vaste waarde in het nationale elftal van Iran. 

Ook op het WK van vorig jaar speelde hij mee in alle wedstrijden. In de slotseconden tegen Spanje liet hij zich opmerken met deze actie:

Drie of vier achterin?

Dankzij de komst van Mohammadi lijkt Thorup ook over een extra troef te beschikken om naar een driemansdefensie over te schakelen. De Iraniër is ranzendsnel en heeft het zeker in zich om de volledige flank te bestrijken. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties