Scheidsrechters willen één lijn: "De zwarte of witte fases moeten altijd juist zijn!"

Scheidsrechters willen één lijn: "De zwarte of witte fases moeten altijd juist zijn!"
Foto: © Voetbalkrant.com

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De professionalisering van de Belgische refs is in volle gang. De jongens die niet meer actief waren als ref mogen nu ook niet meer in het VAR-busje zitten. De actieve refs kregen een doorgedreven VAR-training, zoals u hieronder kan zien.

Lawrence Visser, Jonathan Lardot, Wesli De Cremer, Alexandre Boucaut, Bram Van Driessche, Erik Lambrechts, Lothar D'hondt, Kevin Van Damme, Nathan Verboomen, Wesley Alen en Jasper Vergoote zijn de elf semiprofessionele refs in dienst bij de KBVB. 

Zij kregen de voorbije dagen heel wat situaties voorgelegd, moesten daarop reageren en de resultaten werden besproken. Gaan de fouten de wereld uit geholpen worden? Helemaal zwart-wit zal het nooit worden. "Er zullen altijd grijze zones en discussies zijn. Wel of geen penalty, iedereen heeft zijn mening. De bedoeling is wel om de duidelijke fouten zwart of wit te maken", vertelde Lothar D'Hondt ons.

Dat het publiek weinig tolerantie heeft in die zaken, weten ze nu ook wel al. "Maar we moeten naar de toekomst kijken. Onder vorig seizoen hebben we een streep getrokken. Er is veel getraind en we werken met actieve scheidsrechters voor elke wedstrijd", knikt Lawrence Visser. "En veelal zitten we nu al op dezelfde golflengte."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties