"Vele clubs moeten naar de Aziatische baas bellen, wij niet": Essevee zet met nieuwe bestuurder verder in op lokale verankering, nu nog wat meer Belgisch bloed tussen de lijnen?
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt
| 29 reacties
"Vele clubs moeten naar de Aziatische baas bellen, wij niet": Essevee zet met nieuwe bestuurder verder in op lokale verankering, nu nog wat meer Belgisch bloed tussen de lijnen?
Foto: © photonews

Zulte Waregem deed al heel wat transfers en heeft ook naast het voetbalveld inkomend nieuws met een nieuwe bestuurder. De club blijft zo lokaal en Belgisch, al is er binnen de lijnen wel nog werk aan die Belgische winkel.

Bij Essevee werd de Raad van Bestuur uitgebreid met Bruno Descamps, die als zaakvoerder van Lamett al een aantal jaren sponsor is bij Zulte Waregem. Hij was vorige week al aanwezig op de spelersvoorstelling en viel toen al op met zijn positieve manier van communiceren.

Met een positieve attitude begint alles

Descamps is in de eerste plaats dan ook een supporter van Zulte Waregem: "Ik ben altijd positief, ook als ondernemer. Een positieve attitude, daar begint alles mee. Ik zal de spelers enkel aanmoedigen en ik sta graag tusesn de mensen. Samen met fans en spelers willen we opnieuw werk maken van onze thuisreputatie."

Het is opmerkelijk: alle leden van de Raad van Bestuur zijn uit de ruime regio rond Waregem afkomstig. Het maakt de lokale verankering van Essevee zo duidelijk. "En zo beslissen we nog steeds alles zelf", beseft voorzitter Carl Ballière. "Vele clubs moeten bellen naar de Aziatische baas, dan moeten wij niet doen. Wij willen dit ook zo houden."

Belgen gezocht op het veld

Zulte Waregem kiest dus Belgisch naast het veld en dat is een hele mooie zaak in de vluchtige wereld van het voetbal. De transferperiode is dan weer minder Belgisch tot op heden: Zarandia, Govea, Kenourgios, Humphreys, Larin, Timotheu, Oberlin en tester Berahino hebben geen van allen een Belgisch paspoort.

Met Bongonda en Harbaoui vertrokken bovendien twee (voetbal)Belgen, terwijl er ook nog aan de mouw van Nill De Pauw wordt getrokken. Extra Belgisch bloed zal dan ook nodig zijn. Bij Essevee maakten ze er geen geheim van dat minstens twee van de vier aanwinsten die nog zouden moeten komen Belgisch zullen zijn. 

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties