Interview Vooruitblik Serie A - AC Milan: "Veel namen horen vallen, maar niets zien komen"

Hannes Van Gael Malik Hadrich
Hannes Van Gael en Malik Hadrich
| 0 reacties
Vooruitblik Serie A - AC Milan: "Veel namen horen vallen, maar niets zien komen"
Foto: © photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Parma en Juventus trappen dit weekend de nieuwe jaargang van de Serie A op gang. Wij gingen eens bij de Belgische supportersclubs van de grote teams polsen wat hun verwachtingen zijn. Vandaag is het aan AC Milan.

Alfredo Titti is een van de verantwoordelijken binnen Milan Club Charleroi. Hij heeft niet bepaald een goed oog op het nakende seizoen en dat ligt vooral aan de transfers. "Ik heb veel namen horen vallen tijdens deze mercato, maar ik heb niets zien komen."

Isco was een van de toppers die genoemd werden bij AC, maar er waren ook geruchten omtrent Dennis Praet. "Ik vind hem goed! Hij heeft mooie dingen laten zien bij Sampdoria. Hij is nog jong en heeft vista. Hij was zeker welkom, zeker als Biglia nog zou vertrekken."

Middenveld

Volgens onze gesprekspartner is het toch vooral het middenveld waar het schoentje knelt. "We hebben Biglia door zijn blessures vaak moeten missen in het afgelopen seizoen. Hij verdeelde het spel en was een belangrijke schakel in de balrecuperatie. Bakayoko speelde een goede tweede seizoenshelft, maar terug naar Chelsea. Ik had hem er graag nog bij gehad."

Weinig optimisme dus bij Titti. Een van de oorzaken daarvan is het recente verleden van de club. "Sinds Berlusconi weg is bij de club moest alles opnieuw worden opgebouwd. Vedetten zoals Pirlo lieten we gaan terwijl we hen juist moesten houden. Omgekeerd even goed. Laxalt, bijvoorbeeld, brengt niet veel bij. Hij moet veel meer laten zien."

Sfeer

En dan was er nog de sfeer die niet optimaal was. "De spanningen tussen spelersmakelaar Mino Raiola en Gianluigi Donnarumma hebben zeker een invloed gehad op de resultaten. En in Italië, daar komt er snel kritiek..."

Dat alles zal Alfredo niet weerhouden om zijn ploeg weer onvoorwaardelijk te steunen.  "Ik ben een trouwe fan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties