BK Häcken
GAIS
1-0
Datum: 06/08/2009 19:00
Competitie: Allsvenskan
Speeldag: Speeldag 18
Häcken sterker dan GAIS
viki meeuwis
| 0 reacties
Häcken sterker dan GAIS
Foto: © SC

Gisteren werd er in de Allsvenskan al een vooruitgeschoven match gespeeld van de achttiende speeldag. BK Häcken nam het thuis op tegen GAIS.

Gais staat voorlaatste en moest dringend punten gaan pakken als het toch nog uit de gevarenzone wou weggeraken. Hoewel de ploeg niet echt slecht speelt, slagen ze er niet in om de wedstrijd in handen te houden.


Zowel Häcken als GAIS begonnen gedreven aan de wedstrijd. Al in de twaalfde minuut had GAIS aan de leiding kunnen gaan toen de Braziliaan Wanderson een inworp vanop links deed. De IJslander Hedinsson was snel bij de bal en kon die richting doel trappen maar keeper Källqvist was alert. De bezoekers bleven aanvallen maar bij Häcken was de verdediging vooral heel effectief. Net voor de rust wist de thuisploeg op voorsprong te komen. Bij GAIS werkte men de bal slecht weg waardoor die bij Erik Friberg terecht kwam. Hij aarzelde niet en schoot de bal hard in doel, ongrijpbaar voor Dime Jankulovski.

 

Kort na de rust kwam GAIS dichtbij de gelijkmaker toen Wanderson de bal in de verste hoek probeerde te plaatsen maar wederom was keeper Källqvist alert genoeg. De bezoekers bleven jagen naar de gelijkmaker maar de verdediging van Häcken maakte geen fout.

 

Voor GAIS betekent dit dat de ploeg nu al veertien wedstrijden op rij heeft gespeeld zonder overwinning. Häcken staat voorlopig op een comfortabele zesde plek met 26 punten.