wesWesterlo
moeMoeskroen
0-1
Datum: 23/10/2004 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Het Kuipje
Westerlo wil wel, maar vergeet te scoren
Kevin Pelgrims
| 0 reacties
Westerlo wil wel, maar vergeet te scoren
Foto: © SC

Veel geschorsten bij Westerlo voor de wedstrijd tegen Moeskroen. Wagemakers en spitsen Kneissl en Paas moeten vanuit de tribune toekijken.  Daardoor krijgt Australiër Brosque voor het eerst zijn kans, na twee maanden blessureleed.  Beide ploegen kunnen de punten goed gebruiken na een mindere periode.

Westerlo start het best aan de wedstrijd met een kleine kans van Utaka in de tweede minuut, maar Vandendriessche pakt het schot.  Janssens probeert het zelfs met een omhaal, maar de keeper van Moeskroen staat op de juiste plaats en kan afweren.  Westerlo is wel baas, maar Moeskroen countert goed. 
Halfweg de eerste helft kan Zewlakow alleen op Westel-doelman Deelkens af, maar deze stopt de aanvaller goed af. Nog geen drie minuten later wordt alweer Zewlakow diep gestuurd, de Pool mist deze keer niet en de Walen op voorsprong. Utaka, Ntuka en Brosque proberen nog, maar Vandendriessche staat goed te keepen.

De tweede helft is identiek aan de eerste, Westerlo wil wel, maar kan niet voorbij de rode muur, opgetrokken voor het doel van de uitploeg. Utaka probeert nog en ook debutant Brosque, die later wordt vervangen. 
Maar geen van beide kan scoren. Moeskroen kan zelfs bijna de voorsprong vergroten, Magro schiet de bal op de lat na een snelle counter.

Westerlo is de hele wedstrijd de betere van Moeskroen, maar mist scorend vermogen (missen ze Dosunmu?) en kan de Henegouwers niet bij de keel grijpen. 

Zo wint Moeskroen in 't Kuipje, na een vrij zwakke wedstrijd van beide ploegen. Westerlo moet zich dringend herpakken wil het dit seizoen in de linkerkolom eindigen.