Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Stade du Tivoli
La Lou wint nipt van Lierse met 3-2
Ronny anthonis

Lierse kreeg na de redding weer zuurstof en kon dus voor het eerst sinds lang nog eens opgelucht en zonder zorgen aan de aftrap komen. Toch kreeg Lierse meteen weer een kaakslag wanneer Van der Straeten net voor de wedstrijd ziek werd. Fassotte kwam na zijn schorsing weer op zijn post centraal in de verdediging.

Lierse begon het best aan de partij en versierde meteen een kansje via Delorge. De echte opening kwam er na tien minuten: Tohoua werd weggestuurd door Mitu en werkte keurig af. Lierse al na tien minuten op voorsprong. Bij de wolven was Murcy de gevaarlijkste man. Hij wrong drie kansen de nek om, maar zijn vierde was wel raak. Tien minuten voor rust kon hij de gelijkmaker op het bord zetten. Kansen kwamen tot dan toe langs beide kanten. 1-1 aan de rust,na aangename eerste helft.

De tweede helft was dramatisch voor Lierse, dat in de eerste helft meer dan goed meespeelde. Een schot van Murcy werd eerst nog gered door Deman maar Ishiaku kon wel de rebound binnentrappen. Niet veel later kon La Lou voor de derde keer scoren, dit keer andersom: Murcy legde binnen na een voorzet van Ishiaku. Lierse bleef aanvallen en kreeg een goeie kans via Mitu, maar zijn mooie lobbal botste op de lat. Een keerpunt in de wedstrijd was de rode kaart voor Espartero nadat hij Delorge onderuit haalde. Lierse rook het doelpunt en ging ervoor. La Lou verving zelfs tweevoudig doelpuntenmaker Murcy door Campi om Lierse beter op te vangen. Lierse-coach Paul Put zag ook dat er een doelpunt in de maak was en gooide Solari bij in de aanval. Die Solari kreeg meteen een mooie kans, maar werkte deze te zacht af waardoor hij van de lijn kon worden gehaald. La Louvière kon daar maar weinig tegenoverstellen, enkel Ekotto was nog gevaarlijk maar zijn schot ging naast.

Bij Lierse kwam met Raeymaeckers nog een extra spits in. Solari kon nog wel milderen tot
3-2, maar verder kwamen de Pallieters niet. De 3-2 is een beetje een vertekende uitslag, een gelijkspel was meer dan billijk geweest omdat Lierse ook na de twee doelpunten inzet bleef tonen en de beste kansen kreeg.