Stadion: Jules Ottenstadion
Gent niet zonder moeite voorbij Lierse
Anthony Van der Planken

AA Gent blijft voorlopig in strijd voor Europees voetbal. De Bufallo's klopten thuis Lierse na een moeilijke match met het kleinste verschil. Nordin Jbari werd matchwinnaar.

Nochtans was de eerste grote kans voor de bezoekers uit Lier. Na tien minuten spelen mocht
Archie Thompson alleen op doel af. De Australiër kon echter niet beletten dat Herpoel hem net op tijd de bal afsnoepte. Lierse was in de aanvangsfase duidelijk de betere ploeg. Ook Mitu en Delorge kregen kansen, maar geen van beiden wist te scoren.

In de slotfase van de eerste helft had Gent begrepen dat het ook iets moest ondernemen. Het begon wat meer te drukken en kreeg ook kansen. De grootste was voor
Smoje, die pal op Van der Straeten kopte. Zo bleef het 0-0 tot aan de rust.

De tweede helft startte met twee mooie kansen voor Lierse.
Solari en Tohoua slaagden er echter niet in Herpoel te verschalken. Wat later vloog een kopbal van Nikolovski slechts milimeters naast.

Toch was het de thuisploeg die het eerst wist te scoren. Na 67 minuten kopte Jbari de bal voorbij de kansloze Van der Straeten. 1-0, een hard verdikt voor Lierse. De Pallieters begrepen er niets meer van en zakten helemaal weg. Gelijkmaken zat er dan ook niet meer in.

AA Gent blijft zo in de subtop hangen, terwijl Lierse in de grijze zone rondhangt. De Pallieters moeten tevreden zijn met de twaalfde stek.