Stadion: Stade du Tivoli
La Louvière blijft winnen
Julie Néman

La Louvière mocht vandaag tegen RC Genk de vierde speeldag op gang trappen.

De thuisploeg startte met Proto, Guilmot, Klukowski, Toyes, Assou-Ekotto, Van Handenhoven, Vervalle, Espartero,Fadel Brahami ,Ishiaku en Murcy. Djebbour was geschorst na een rode kaart bij de reserven.

René Vandereycken zette de volgde elf op het veld: Moons, Claessens, Matoukou, Priske, Sigurdsson, Beslija, Daerden, Soley, Engelaar, De Camargo en Vandenbergh. De Condé was geblesseerd.

Terwijl de regen neerplensde op Tivoli nam La Louvière onmiddellijk de bovenhand in de wedstrijd. Pas na acht minuten kon Genk een eerste keer dreigen via Daerden maar Vandenbergh liep in de buitenspelval. RC Genk nam daarna even het roer over. Een afgeweken bal kwam in de voeten van Vandenbergh terecht maar de aanvaller besloot op Proto. De Limburgers krijgen nog een paar kansen met onder andere opnieuw Vandenbergh en De Camargo maar een doelpunt volgde er nie uit. Ruststand is 0-0 na 45 minuten afwisselend voetbal waar vooral het zware en natte veld schuld heeft aan de slechte passes aan beide kanten.

Geen wissels aan beide kanten en de tweede helft werd afgetrapt door RC Genk. Deze laatste gingen eerst op zoek naar het openingsdoelpunt  via Claessens maar Moons was alert. Dat doelpunt viel echter aan de andere kant, na tien minuten spelen in deze tweede helft. Van Handenhoven zette voor vanop rechts en Priske ging in de fout door Murcy volledig ongedekt te laten binnenkoppen. Dit doelpunt gaf de thuisploeg vleugeltjes en het ging vlug op zoek naar een verdubbeling van de score. En die kwam er ook, twintig minuten voor tijd. Odemwingie was op de counter sneller dan Claessens en de Nigeriaanse aanvaller miste niet. 2-0 en La Louvière staat momenteel terug op kop van het klassement.  Genk probeerde nog een aanval op te zetten Priske en Engelaar maar dat bleek maar een laatste stuiptrekking.

Na 90 minuten plensvoetbal keert RC Genk met lege handen terug naar huis.