Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Edmond Machtensstadion
Anderlecht gevleid op voorsprong
Anthony Van der Planken

Anderlecht staat bij de rust 0-1 voor op het veld van FC Brussels. Toch had het heel anders kunnen uitdraaien voor de Belgische landskampioen...

Brussels startte erg vinnig. De “tweede” club uit Brussel was lange tijd de betere ploeg, maar scoren was o zo moeilijk. De promovendus kon drie loepzuivere kansen afdwingen in de eerste twintig minuten.

Toch was de eerste kans voor Anderlecht: Aruna probeerde het met een subtiel schotje, maar de bal ging net over het doel van Istvan Dudas. Daarna was het al Brussels dat de klok sloeg. Na zeven minuten was Snelders erg gevaarlijk, maar Peersman kon zijn zwakke schot uit zijn doel houden. Vijf minuten later was Brussels er opnieuw: Snelders gaf de bal aan Zezeto, die vanuit kansrijke positie niet wist te scoren. Ook Culek kon de rebound niet binnenwerken. Emeran was er eveneens dicht bij, maar Peersman wist zijn vrije trap nog net weg te duwen.

Na twintig minuten was het opnieuw bijna raak, maar
Selemani talmde te lang na een knappe rush van Zezeto. Culek kon de rebound opnieuw niet benutten, want hij stuitte op het been van Tristan Peersman. Die laatste liet trouwens opnieuw een erg onzekere indruk. Hij pakte opnieuw uit met enkele kinderfouten. Ook Selemani en Nong misten nog twee uitstekende kansen.

En u kent de voetbalwetten: wie niet scoort, krijgt er ééntje tegen. Het had na een halfuur al 5-1 kunnen staan voor Brussels, maar het werd uiteindelijk toch 0-1.
Vanden Borre pakte uit met een knappe voorzet, zodat Pär Zetterberg maar voor het binnentikken had. Onverdiend, maar Anderlecht zag eerder wel al een doelpunt van Aruna al dan niet onterecht afgekeurd worden.