Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Freethiel
Beveren wint verdiend
Dirk Pieters

De veertiende in de stand, SK Beveren, kreeg zaterdagavond het bezoek van de revelatie van het jaar, Zulte Waregem. Beide ploegen kregen vorig weekend een serieuze rammeling, tijd voor revanche dus. Zulte Waregem verloor met 1-5 van STVV en Beveren was een maat te klein voor AA Gent.

In het begin van de wedstrijd kregen beide ploegen één klein kansje, maar zowel Sanogo als Tim Matthys konden niet scoren. Beide teams leken in de beginfase bang te zijn om een doelpunt te slikken, de kat uit de boom kijken was duidelijk de opdracht. De eerste echt grote kans was voor de bezoekers. Matthys mocht alleen op doelman Copa gaan, maar de Beverse keeper kwam buiten de backlijn en bracht redding met de borst. Een erg zwakke eerste helft van beide ploegen. De thuisploeg was wel de betere van Zulte Waregem, maar veel kansen kregen we op de Freethiel niet te zien.

De eerste grote kans na de rust was opnieuw voor Tim Matthys, maar doelman Copa had een schitterende redding in huis. Uiteindelijk kwamen de bezoekers op voorsprong. Van Nieuwenhuyze kwam op een corner boven alles en iedereen uit en kon zo de 0-1 op het bord koppen. De wedstrijd begon nu veel aantrekkelijker te worden. Invaller Dissa kwam dicht bij de gelijkmaker, maar miste onbegrijpelijk. Met nog twintig minuten te gaan, kwam de gelijkmaker er toch, opnieuw Dissa, maar deze keer trof de invaller wel raak. Een goede wissel van trainer Dufour. Amper drie minuten na deze gelijkmaker scoorde Marco Né een tweede doelpunt voor Beveren, maar de vlag ging de lucht in.
Beveren ging nu duidelijk op zoek naar het beslissende doelpunt en dat kwam er dan ook. Dissa, opnieuw hij, rolde de hele rechterflank op en zette voor tot bij Zezeto, die de thuisploeg op een 2-1 voorsprong trapte. Stijn Meert kreeg nog zijn tweede gele kaart, zodat Zulte Waregem de laatste minuten met tien verder moest.

Beveren doet een uitstekende zaak in het klassement. De Ivorianen van Beveren staan met 13 punten uit twaalf wedstrijden op de dertiende plaats. Voor Zulte Waregem de tweede nederlaag op rij, waardoor ze voorbij gestoken worden door landskampioen Club Brugge.   [AN]