Speeldag: Speeldag 29
Stadion: Jan Breydel
Anderlecht laat geen steek vallen
Dirk Pieters

Anderlecht heeft vrijdagavond geen steek laten vallen in de strijd om de titel. Paars-wit haalde het op het veld van Cercle Brugge met 0-1. Opnieuw was het topschutter Tchité die voor het enige doelpunt zorgde van de avond.

Weinig kansen in de beginfase. Anderlecht begon te laks aan de wedstrijd en de thuisploeg kon goed meevoetballen. De eerste echte kans kwam er pas na een kwartier, maar het leverde wel meteen een doelpunt op. Frutos vond zijn spitsenbroeder Tchité die er simpel 0-1 van maakte. De thuisploeg reageerde meteen met een schot van Milosevic, maar dat was geen probleem voor Zitka. Na het openingsdoelpunt nam Anderlecht verder het initiatief, maar echt uitgespeelde kansen kreeg het niet. Cercle Brugge liet zien waarom het zo weinig doelpunten slikt in de competitie. Op het half uur was er een kopkans voor Frutos, maar de Argentijn kreeg de bal niet tegen de netten. Het einde van de eerste helft was voor Cercle Brugge, maar Zitka hield zijn ploeg recht op pogingen van De Smet en De Sutter en zo bleef het 0-1.

De tweede helft begon veelbelovend. Milosevic schoot de bal voorbij doelman Zitka, maar Hassan kon nog net wegwerken op de lijn. En Cercle bleef komen. Opnieuw een grote kans, maar opnieuw toonde Zitka zich de redder. Anderlecht besefte dat het beter moest gaan spelen en deed dat ook. Frutos en Tchité kwamen opnieuw meer bij de bal, maar doelpunten maken zat er niet meer in. In de allerlaatste minuut kreeg Tchité nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de aanvaller van paars-wit liet de grote kans liggen en zo bleef het 0-1. [AN]