denFCV Dender EH
staStandard
Datum: 15/12/2007 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 16
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Ook Standard geraakt niet voorbij Dender
Bart Hermans
| 0 reacties
Ook Standard geraakt niet voorbij Dender
Foto: © SC

Dender heeft zaterdagavond 0-0 gelijkgespeeld tegen Standard.

Bij Dender kwam ten opzichte van vorige wedstrijd De Pever in de plaats van Degroote. Bij Standard kwamen Sarr en Dante in de plaats van Ingrao en Burgel.
De eerste kans was voor Dender. Filipovic zette voor, maar De Pever kopte de bal in de handen van doelman Espinoza. Standard reageerde via een kopbal van De Camargo, maar deze ging naast. De Braziliaanse aanvaller liet zich even later nog eens zien, zijn schot belandde op de paal, al hij werd ook afgevlagd voor buitenspel. Standard had in deze eerste helft het meeste balbezit, maar kon Dender niet echt in de problemen brengen. We zagen nog enkele afstandschoten, gescoord werd er echter niet voor de rust.

Camozzato bleef in de kleedkamer en werd vervangen door Dupré. Standard kwam veel steviger uit de kleedkamers en ging op zoek naar de voorsprong. We zagen een heet standje voor het doel van de thuisploeg, maar Jovanovic kon doelman Lemmens niet verschalken. Een paar minuten later was het de beurt aan Witsel, maar zijn schot ging nipt naast. Halverwege de tweede helft leek Jovanovic te gaan scoren. Een goed uitgekomen Lemmens dwong de Serviër naar buiten waardoor zijn poging naast ging. Dender herstelde het evenwicht een beetje en kreeg vijf minuten voor tijd een kans via Munyaneza. Zijn kopbal werd in twee tijden gered door Espinoza. Op het einde probeerde Standard nog wel, maar scoren lukte niet meer. Na Anderlecht en Genk zijn het de Rouches die puntenverlies lijden in Denderleeuw. [AN]

Vooraf