Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Florent Beeckmanstadion
Dender EH boekt eerste overwinning
Bart Hermans

Dender heeft zaterdagavond met 1-0 gewonnen tegen Sint-Truiden. Het doelpunt werd gescoord door De Storme.

Bij Dender hebben Geeroms en Stuckens ondertussen een andere ploeg gevonden. Geeroms heeft getekend bij Antwerp en Stuckens is naar Tubize. Bij Dender moest De Groote voor de wedstrijd afhaken, in zijn plaats kwam Neels. In vergelijking met de vorige wedstrijd verdwenen Gerets en Vandeput naar de bank. Oumouri en Filipovic startten in hun plaats. De supporters van STVV waren bijna allemaal in het zwart gekleed als reactie op de gang van zaken in de club.

De wedstrijd was nog maar pas bezig of Chimedza haalde Lemmens al neer en kreeg al direct geel van scheidsrechter Nzolo. De eerste kans van de wedstrijd noteerden we op het kwartier. Lemmens duwde het schot van Chimedza in hoekschop. De thuisploeg reageerde pas tien minuten later. Een inworp van Juanma werd doorgekopt door De Storme naar Munyaneza. Die kopte in de handen van doelman Boeckx. Aan de overkant schoot Hendrickx op de paal. Beide ploegen wilden duidelijk niet verliezen en dit kwam het spel niet ten goede in het eerste half uur. Dender kwam ook dicht bij een doelpunt. Een vrije trap van Neels week af en viel op de lat. Het bleef dan ook 0-0 aan de rust.

Het begin van de tweede helft bracht geen beterschap. In het eerste kwartier noteerden we geen enkele kans. Dender had wel het overwicht maar dat leverde niets op. Het eerste kansje van de tweede helft noteerden we na een corner van STVV. Coulibaly kopte naast. Aan de overkant ging een afstandsschot van Juanma net naast. Een tiental minuutjes voor tijd kon de ingevallen Sylla doorgaan op links en voorzetten maar De Storme kon net niet bij de bal. Dender schoot naar het einde van de wedstrijd wakker en het was opnieuw De Storme die de kans kreeg maar hij schoot in het zijnet. En Dender bleef nu kansen krijgen, Sylla leek te gaan scoren maar besloot op de paal. En toen was het andermaal het moment van De Storme. De middenvelder kopte een hoekschop in doel: 1-0.

Dender haalt zo zijn eerste driepunter in hoogste nationale. Sint-Truiden blijft achter met een nul op vijftien. [AN]

Dender: Lemmens, Oumouri, De Rijck, De Petter, Peeters (90’ Mvemba), Barbé (61’ Dufoor), Munyaneza (79’ Sylla), De Storme, Juanma, Filipovic, Neels

STVV : Boeckx, Hayen, Vreven, Hendrickx (56’ Wisniowski), Peeters, Coulibaly, Chimedza, Delorge, Trenson, Sishuba (59’ Kaliluka), Milenkovic (80’ Van Dessel)

Doelpunten : 89’ 1-0 De Storme

Gele kaarten : 1’ Chimedza, 68’ Neels

Toeschouwers: 3.000