Datum: 23/12/2012 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Luminus Arena
Been zet Vossen op de bank
Been zet Vossen op de bank
Foto: © SC

Om 18 uur vormt de Cristal Arena het decor voor de clash tussen Racing Genk en Anderlecht. De vraag is of Jelle Vossen aan de aftrap zal komen. Paars-wit moet het stellen zonder Mbokani en Praet. De Limburgers moeten winnen om de titelstrijd spannend te houden.

Heel wat waarnemers voorspelden de afgelopen maanden dat Racing Genk de grootste titelconcurrent zou zijn voor Anderlecht. Genk is dan ook bezig aan een schitterende Europese campagne en staat met anderhalf been in de halve finale van de Beker van België. In de competitie lieten de Limburgers echter al te vaak onnodig punten liggen. 

Vandaag zit de druk op de ketel want het verschil tussen winst en verlies is enorm. Bij een nederlaag vergroot Anderlecht de kloof tot liefst 14 punten, kan Genk winnen dan verkleint het verschil tot 8 punten en wordt het weer spannend.  "Wij willen heel graag laten zien dat we goed kunnen voetballen", kondigde Mario Been aan.

Vossen
Hij kan rekenen op een volledig fitte kern op Joneleit na. Dé vraag is of Jelle Vossen aan de aftrap zal komen. Hij trainde mee en zou fit zijn maar Been liet nog in het midden of hij aan de aftrap zal komen. De coach benadrukte dat zijn aanvoerder mogelijk wat ritme mist.

Anderlecht is bezig aan een hele sterke reeks van liefst 9 overwinningen op rij. De laatste competitienederlaag dateert al van 27 oktober tegen Charleroi. Het vertrouwen is dan ook bijzonder groot in het Brusselse kamp. Zo maakte John van den Brom in aanloop naar deze topper duidelijk dat Anderlecht kampioen zal worden.

Zonder Mbokani en Praet
Voor deze clash moet de Nederlander wel sleutelen aan zijn elftal. Zo is de Brusselse doelpuntenmachine Mbokani geschorst en is Dennis Praet niet fit bevonden voor de dienst. Wellicht nemen De Sutter en Kanu hun plaats in.

Anderlecht denkt ook aan de eer. Ze willen voor de winterstop een perfect rapport halen in hun laatste tien wedstrijden. Na wedstrijden tegen ploegen uit de lagere regionen die meestal een muur optrokken, kijken ze bij de Brusselaars uit om tegen een ploeg te spelen die wil en kan voetballen. Het is ook af te wachten of Olivier Deschacht vandaag dan toch zijn 300ste wedstrijd mag spelen van Van den Brom.

Wat denkt UNIBET over deze wedstrijd?

Anderlecht  is favoriet. Een gokje bij UNIBET op RC Genk daarentegen zal u meer opleveren. Stel uw bonus van 60  euro aan wedtegoed veilig. Heb je nog geen account, open dan via DEZE WEBSITE een account en krijg 60  euro gratis.

Gaat Anderlecht  met de volle buit lopen, dan krijgt u bij UNIBET 210euro bij een gok van 100 euro. Bij winst van RC Genk strijkt u 320 euro op.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent