chaCharleroi
kvkKV Kortrijk
Datum: 04/10/2014 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
KV Kortrijk op zoek naar bevestiging op Mambourg
Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
KV Kortrijk op zoek naar bevestiging op Mambourg
Foto: © Photonews

Sporting Charleroi en KV Kortrijk hebben de eer om deze voetbalzaterdag in onze hoogste klasse op gang te trappen. Beide ploegen leefden met vertrouwen toe naar hun duel van vanavond na succes op de vorige speeldag.

Zo boekten de Kerels, de bezoekers vanavond op Mambourg, hun eerste thuisoverwinning. Een enthousiast Kortrijk nam onder leiding van Teddy Chevalier overtuigend afstand van Moeskroen-Péruwelz. Een zege die op het gepaste moment kwam en de rust rond coach Yves Vanderhaeghe en zijn jongens weer even liet terugkeren.

De Zebra's maakten dan weer geen al te beste beurt in de Cristal Arena van Racing Genk. De manschappen van Felice Mazzu kregen tijdens de hele match amper vijf minuten voet aan de grond. Dat volstond om bij de Limburgers, die nog steeds op zoek zijn naar hun ware gelaat, een puntje weg te graaien.

Beide ploegen kamperen respectievelijk op plek 11 en 12 in de klassering op amper één luttel punt van elkaar. Winst zou een forse sprong in de klassering opleveren. KVK-middenvelder Adam Marusic ziet het anders: "Het is heel belangrijk dat we niet verliezen in Charleroi". Kortrijk steekt met een zo goed als volledig fitte kern de taalgrens over. De goed revaliderende De Smet ontbreekt nog. Doelman Keet, die deze week wat ziek was, raakt speelklaar.

Bevestigt KVK?

Ziet u de Kortrijkzanen een 6 op 6 pakken en de Karolo's achter laten in de stand? Dan levert een gokje van 60 euro op winst van de bezoekers u maar liefst 204 euro op. Voetbalkrant.com zet u alvast op weg met een gratis wedtegoed bij UNIBET.

Meer nieuws

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent