Westerlo: Sinan Bolat - Bryan Reynolds - Roman Neustädter - Pietro Perdichizzi - Maxime De Cuyper - Lukas Van Eenoo - Nicolas Madsen - Mathias Fixelles - Nacer Chadli - Thomas Van Den Keybus - Kyan Vaesen
Bank: Nick Gillekens - Ravil Tagir - Igor Vetokele - Edisson Jordanov - Dorgeles Nene - Tuur Dierckx - Yusuke Matsuo

KV Kortrijk: Tom Vandenberghe - Joao Silva - Tsuyoshi Watanabe - Martin Wasinski - Massimo Bruno - Dion De Neve - Nayel Mehssatou - Kristof D'Haene - Faïz Selemani - Felipe Avenatti - Martin Regáli
Bank: Maxim Deman - Christalino Atemona - Dylan Mbayo - Billal Messaoudi - Pape Habib Gueye - Abdelkahar Kadri - Stjepan Loncar

Vooraf: KVC Westerlo wil play-offambities in de verf zetten tegen KV Kortrijk
KV Kortrijk gaat vanavond op bezoek in de Kempen bij KVC Westerlo. Terwijl de Kerels op zoek zijn naar een driepunter die voor wat extra ademruimte zou zorgen in de degradatiezone, is Westerlo op dreef om een plekje bij de eerste acht te bemachtigen. Lukt het de Kemphanen om vanavond de drie punten thuis te houden?
1
Westerlo - KV Kortrijk: 0-0

1
Eerste kansje voor de bezoekers, maar de kopbal is te zwak om Bolat te verrassen
5
Prachtige actie van Madsen die Van Den Keybus op weg zet naar doel. De Kemphaan wordt neergehaald, maar stond buitenspel. Een eerste waarschuwing voor Kortrijk
7
Watanabe maakt voorzetten van Chadli en Van Eeno onschadelijk
9
Kortrijk doet niet onder in de openingsfase van deze wedstrijd. Het ontbreekt de Kerels wel nog aan efficiëntie bij de laatste passes voor doel
11
Eerste hoekschop
Voorzetje van Selemani wordt in hoekschop verwerkt, eerste grote kans voor de bezoekers? Selemani blijft geveld liggen
17
Het evenwicht heeft zich de laatste minuten hersteld, Westerlo eist nu de bal op, maar het is voorlopig nog wachten op echte kansen
17
De Cuyper bereikt Vaesen met een lange inworp, de bal wordt in hoekschop verwerkt
18
De bal bleef even hangen na een hoekschop, uiteindelijk knalt Madsen, maar Vandenberghe pakt. Eerste echte poging van de thuisploeg. Kortrijk trekt meteen in de aanval, maar Selemani laat zich aftroeven
22
 Gele kaart voor Thomas Van Den Keybus

22
Eerste gele kaart komt op naam van Van den Keybus die ongelukkig botst tegen Mehssatou. Hij zal er de volgende wedstrijd tegen Oostende niet bij zijn wegens schorsing
24
 Gele kaart voor Mathias Fixelles

25
Meteen een tweede gele kaart, Fixelles tikt Bruno even aan tegen zijn enkel en brengt hem zo uit evenwicht
28
 Gele kaart voor Joao Silva

28
Vrije trap voor Westerlo, kunnen ze iemand bereiken voor doel?
29
De bal vliegt over alles en iedereen, Kortrijk kan opnieuw voetballen
31
Selemani moet het veld geblesseerd verlaten, geen goed nieuws dus voor Kortrijk. Kadri komt hem vervangen
31
Vervangen Faïz Selemani
Ingevallen Abdelkahar Kadri

33
De paal voorkomt de 0-1
Grote kans voor de bezoekers, een knal van De Neve in de korte hoek strandt op de baal
35
Een gevaarlijke voorzet gaat aan iedereen voorbij, Kortrijk drukt
36
 Gele kaart voor Abdelkahar Kadri

37
Ook geel voor Kadri, de pas ingevallen speler gaat te opzichtig neer in de zestien en dat ziet hij meteen bestraft
40
De Cuyper aangespeeld voor doel, maar hij krijgt de bal niet onder controle. Weg kans
44
Westerlo zal in de tweede helft een pak scherper voor de dag moeten komen als ze de drie punten willen thuishouden. De thuisploeg slaagt er niet in om een kans bij mekaar te voetballen
45+1
Kadri profiteert niet van schuivertje Bolat
Bolat schuift uit, maar Kadri profiteert niet. De doelman van Westerlo duwt de bal in hoekschop, wat een kans voor de bezoekers...
45+3
Nog een hoekschop voor de thuisploeg vlak voor de rust
45+4

Owngoal
Owngoal van Tsuyoshi Watanabe: -

45+5
Onverdiend, maar toch telt hij. Kyan Vaesen weet de hoekschop aan de tweede paal binnen te leggen. Goed werk van de spits van Westerlo, rusten met 1-0

Scheidsrechter
Rust

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
50
Goed gevoetbald door Van den Keybus & Chadli, de bal belandt in hoekschop
52
De scheidsrechter wordt naar het scherm geroepen, strafschop?
53
Geen strafschop, de arm van Joao Silva bleef tegen z'n bovenlichaam. Gewoon een hoekschop dus

2-0, tweede doelpunt van Vaesen
Knappe actie van Nene die zich vrij kapt voor doel. Zijn schot wordt goed gestopt door Vandenberghe, maar Kyan Vaesen is goed gevolgd en kopt de 2-0 tegen de netten