Datum: 01/04/2013 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Lotto Park
Live Van den Brom verrast met onuitgegeven elftal
Van den Brom verrast met onuitgegeven elftal
Foto: © SC

Vanavond om 18 uur ontvangt Anderlecht RC Genk. Voor beide teams is deze eerste play-off I-wedstrijd onmiddellijk een met een bijzonder hoge inzet. Anderlecht kan uitlopen op Zulte Waregem maar RC Genk kan op zijn beurt de titelstrijd weer helemaal opengooien.

Voetbalminnend België kijkt reikhalzend uit naar de clash tussen Anderlecht en RC Genk, vooral omwille van de mogelijke impact van deze partij. Beide teams kunnen een geweldige zaak doen. Door het gelijkspel van Zulte Waregem kunnen de Brusselaars 4 punten uitlopen. Het zou voor de nodige rust zorgen in het Constant Vanden Stockstadion.

Bij een nederlaag daarentegen wordt de titel plots heel onzeker. De voorsprong die Anderlecht in de reguliere competitie opbouwde zou volledig verdwijnen want bij winst nadert RC Genk al tot op drie punten. De titelstrijd zou dan weer helemaal openliggen en de nervositeit bij paars-wit zou enkel maar toenemen.

Anderlecht komt voor deze belangrijke partij gehavend aan de aftrap. Zo zijn met Jovanovic, Mbokani en Gillet liefst drie sleutelspelers geschorst. Ook coach Van den Brom moet plaatsnemen in de tribune. Vargas en Armenteros zijn geblesseerd.

Racing Genk kreeg een vertrouwensboost door het bereiken van de bekerfinale. Daarvoor schakelde het Anderlecht uit na een bloedstollende penaltyreeks. Reken maar dat ze deze bij paars-wit nog niet zijn vergeten. Wil Genk zich nog mengen in het titeldebat, dan moet het voluit voor winst gaan. Coach Mario Been houdt de druk af en benadrukt dat een Europees ticket volstaat voor de Limburgers. Koulibaly is geschorst maar verder kan Been beschikken over een volledig fitte kern.

Waag je kans. Zet in op deze wedstrijd bij Unibet en win!

Meer nieuws