Wie heeft geen schrik tijdens Juventus-Liverpool?

Yves Dekoning
| 0 reacties
Wie heeft geen schrik tijdens Juventus-Liverpool?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Juventus krijgt op eigen veld de gelegenheid om tegen Liverpool een nipte nederlaag (2-1) op te halen. In Turijn zien ze dat wel zitten, maar ook de bezoekers achten zichzelf kansen toe om door te stoten naar de halve finales in de Champions League. Daar wacht hoogst waarschijnlijk Chelsea. Juventus speelde dit weekend gelijk (3-3) tegen Fiorentina, Liverpool verloor 1-0 van Manchester City.

Bij Juventus zit coach Fabio Capello met één grote vrees: vrije trappen. Zijn ploeg mist op dit moment sterkte in de lucht en Liverpool heeft enkele beresterke koppers in huis. Vooral Sami Hyypiä is een constante dreiging bij elke stilstaande fase. Capello vindt Liverpool een uitstekende ploeg die stevig verdedigt. "Ze zijn een echt sterk en goed team." Toch ziet de coach van Juve het wel zitten om op eigen veld de bovenhand te halen. 

Middenvelder Pavel Nedved blikt vol vertrouwen vooruit naar het duel met Liverpool. "We zullen geen tweede keer dezelfde fouten maken." Hiermee bedoelt de Tsjechische international vooral dat Juventus een vroege tegengoal moet vermijden en wakker zal moeten verdedigen.

Liverpool heeft dit seizoen vooral problemen om het buitenshuis waar te maken. De Mighty Reds hebben blijkbaar de opzwepende steun van The Kop nodig. Toch denkt Rafael Benitez dat zijn mannen een kans maken in Turijn. Na de zwakke prestatie in Manchester zullen zijn spelers er op uit zijn om alles te geven tegen Juventus. Ze zullen er alles voor doen om zich te bewijzen in de Champions League, zelfs zonder aanvoerder Steven Gerrard.

Ook Milan Baros dicht Liverpool nog kansen toe. Volgens de Tsjechische goalgetter heeft iedereen vertrouwen geput uit de overwinning in de eerste match tegen Juve. De Reds willen volgens hem absoluut de halve finales bereiken. Hij gelooft ook rotsvast dat ze Juventus in het Stadio Delle Alpi kunnen kloppen. Afspraak woensdagavond om 20u45.




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties