Sydney wil Di Canio en Baggio

Sydney wil Di Canio en Baggio
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Glamourclub Sydney FC ziet het groots voor volgend seizoen. De Australische ploeg wil immers Paolo Di Canio aan zich binden en zou graag Roberto Baggio uitnodigen om een paar wedstrijden mee te spelen als gastspeler.

Het is de manager van Sydney FC, Frank Carioti, die met de plannen naar buiten komt: "Paolo zou een perfecte aanwinst zijn voor de club. Het feit dat hij reeds Engels kent maakt het zelfs gemakkelijker. Geld is geen probleem. We zouden graag hebben dat hij voor ons speelt zolang hij wil en dat hij zijn trainerscarrière bij ons kan beginnen." 

Waarom richt men zich op de Italië? Carioti: "De Italiaanse competitie is ons referentiepunt omdat er hier in Australië miljoenen immigranten rondlopen uit Europa. We willen voetbal in Australië ook op het voorplan brengen in het jaar van de Wereldbeker."

Geruchten in Australië beweren dat Di Canio en Sydney FC al in januari gesprekken hebben gevoerd, maar dat de aanvaller van Lazio Roma zich eerst op zijn club wil concentreren. Zijn contract loopt op het einde van het seizoen af en Di Canio gaf al aan dat hij zou kunnen vertrekken als protest tegen het beleid van voorzitter Claudio Lotito.

Sydney FC probeert ook om Roberto Baggio te overhalen om enkele gastoptredens te doen. Dat lijkt echter niet te lukken. Baggio: "Ik heb verschillende aanbiedingen ontvangen, maar terugkeren naar de voetbalvelden is nog niet eens in mijn gedachten opgekomen. Ik wil gewoon vader zijn en van het gezinsleven genieten." Het is niet de eerste keer dat Sydney FC dit probeert. Voor het seizoen dat morgen afloopt wist het Dwight Yorke aan zich te binden en kon het de 40-jarige Japanse vedette Kazuyoshi Miura overhalen om enkele keren mee te spelen met de ploeg.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties