Analyse Devroe evalueert Club Brugge

Nico Wieme
| 0 reacties
Devroe evalueert Club Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Luc Devroe, sportmanager van Club Brugge, kijkt op de clubwebsite terug op een bewogen jaar bij FCB. Hij maakt ook van de gelegenheid gebruik om een blik op de toekomst te werpen. In dit eerste deel evalueert hij de voorbije maanden in Brugse loondienst.

Zaterdag 27 januari 2007. Club Brugge krijgt in de laatste minuut van de wedstrijd tegen Roeselare het deksel op de neus. De nederlaag heeft catastrofale gevolgen voor trainer Emilio Ferrera en sportleider Marc Degryse. De eerste wordt ontslagen, de tweede trekt zelf zijn conclusies. Vanaf 1 maart wordt Luc Devroe de nieuwe sportmanager bij blauw-zwart. Na een half jaar puinruimen kreeg hij de Brugse formatie weer op de rails. Resultaat: herfstkampioen met 37 punten uit zestien wedstrijden.
 
Geluk
Als Devroe Club een cijfer zou moeten toekennen voor de heenronde, wordt dat 77%. “We behaalden 77% van de punten. Goed voor de herfsttitel. In de pers was en is er veel te doen rond de manier waarop we die 37 op 48 behaalden. Als je zoals Club 25 punten uit de laatste negen matchen puurt, dan kan je onmogelijk spreken van ‘geluk’. Natuurlijk hebben we het verschillende matchen moeilijk gehad. Dat je in die spannende matchen in extremis nog het laken naar je toe kunt trekken, zorgde een paar keer voor een enorme ontlading. Maar stellen dat dit telkens met geluk gebeurde, is erover.”
 
Kantelmoment
De Europese uitschakeling tegen het Noorse Brann Bergen zorgde ontegensprekelijk voor een dreun. “Brann is het pijnlijkste moment van de voorbije zes maanden. Toch vond ik dat we in de uitmatch in Noorwegen een topprestatie leverden. Ik heb al veel slechter gezien, zoals recent nog woensdag in Getafe. Brann heeft bewezen dat het zijn plaats waard was in de poulefase. Het zit zelfs in de 16de finales (tegen Everton, nvdr).” Die match tegen de Noren bleek echter juist de start van de Brugse revival. “Inderdaad, Brann luidde de kentering in. Onze coach verlegde het geweer van schouder. Toch zou ik die 4-3-3 niet willen overroepen. In Roeselare speelden we het laatste half uur zelfs 4-2-4 met Elrio Van Heerden, Dusan Djokic, François Sterchele en Brecht Capon in de aanval.”
 
Transfers
Devroe maakt van de gelegenheid gebruik om het komende tranfserbeleid van Club even toe te lichten. Veel veranderingen moeten er niet verwacht worden. “Niemand hoeft weg. De enige speler die mogelijks vertrekt, is Salou Ibrahim. Alhoewel, ik zit nu al negen à tien dagen zonder nieuws van Rapid Boekarest. Buiten Salou zie ik weinig bewegen. Ook Brian Priske niet. Brian heeft nog een contract van 2,5 jaar op Club. Ik verwacht dat hij minstens het seizoen uitdoet. Daarna zien we wel of hij eventueel om privéredenen Club vroeger verlaat. Ook Ivan Leko en Michael Klukowski blijven zeker. Tenzij er voor hen een spectaculair bod komt natuurlijk.” Op gebied van inkomende transfers moeten de supporters evenmin veel verwachten. De jonge Amerikaan Jared Jeffrey gaat mee op winterstage en bij een positieve evaluatie zal hem een contract aangeboden worden.
 
Morgen heeft Devroe het over de toekomst van blauw-zwart. De derby tegen Cercle komt aan bod, maar hij zal het ook hebben over de verwachtingen voor de terugronde, de gevolgen van de Afrika Cup en hoe hij de kansen van Club op een veertiende landstitel inschat.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties