Ristovic: 'Fans kunnen het verschil maken'

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Ristovic: 'Fans kunnen het verschil maken'
Foto: © SC

Volg Antwerp nu via WhatsApp!

Zaterdagavond begint de eindronde in tweede klasse. Hoe schatten de ploegen hun kansen in? Voetbalkrant polste bij Pedrag Ristovic, kapitein van Royal Antwerp FC.

1. Wat zijn de sterke en de zwakke punten van Royal Antwerp FC?
 
“We zijn een hecht team en beschikken over goede aanvallers die het doel goed weten staan. We hebben 68 (64, nvdr.) keer gescoord. Dat bewijst genoeg. Zwakke punten heeft onze ploeg niet echt. Iedereen is goed en geeft zich 100 procent en we hebben op iedere positie ene goede speler. Al kunnen we altijd een slechte dag hebben.”
 
2. Wie of wat kan bij jullie het verschil maken?
 
“We hebben drie of vier spelers die bij ons het verschil kunnen maken. Darko (Pivaljevic, nvdr.), Utaka, ... Zij hebben de kwaliteiten en kunnen makkelijk scoren. Wij hebben ook de fans mee. Er is een verschil om voor 200 of voor 10.000 man te spelen.”
 
3. Wie wordt de grootste concurrent voor het ticket naar eerste klasse?
 
“OHL, KVSK United of Tubeke? Het zijn alledrie heel goed ploegen die hun plaats hebben in de play-offs. Iedereen maakt dan ook evenveel kans op de promotie. Het verschil tussen de ploegen is heel klein.”
 
4. Is Royal Antwerp FC klaar voor eerste klasse?
 
“Als je ziet hoe we de laatste zes maanden gespeeld hebben, kan je stellen dat we klaar zijn voor de stap naar eerste klasse. We hebben de club en de supporters die in eerste thuis horen. Dat gaan we tijdens deze eindronde bewijzen.”
 
5. Waarom gaat Royal Antwerp FC naar eerste klasse?
 
“We verdienen het gewoon om naar eerste klasse te gaan. We’re desperate to go, we willen het ongelooflijk graag. Een stad als Antwerpen verdient het gewoon dat zo’n club in de hoogste afdeling speelt.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties